У Чикагу легална продаја марихуане

Иллиноис је постао једанаеста држава која је легализирала марихуану у САД-у и прва у којој се законом легализује слободна продаја.

Свијет 25.06.2019 | 22:29
У Чикагу легална продаја марихуане
Влада која се залагала за легализацију марихуане у својој кампањи 2018. године, потписала је данас закон о њеној легализацији. Закон о легализацији омогућиће рекреацијско посједовање и слободну продају марухуане почевши од 1. јануара 2020. године.

Особама изнад 21 године биће допуштено да посједују и купују канабис, а туристима ће у Иллиноису бити допуштено чак да купују мање количине од становника Иллиониса.

Осим тога на продају марихуане биће уведен и порез. Влада тврди да би опорезивање марихуане на годишњем нивоу држави могла донијети и до милијарду долара годишње.

Узгој марихуане биће легалан само у медицинске сврхе. Закон ће ступити на снагу 1. јануара 2020. године.

Марихуана је и даље незаконита на савезном нивоу, а федерални закон класификује канабис као твар без медицинске вриједности и високог потенцијала за злоупотребу.

У САД-у је још десет држава легализовало употребу марихуане међу којима су и Цалифорниа, Орегон, Аласка, Цолорадо, Массацхусеттс и Маине.

(КЛиx)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

О_о

25.06.2019 23:13

Код нас неће то никад легалитовати, јер би властела остала без високих зарада од рекета дилерима.

ОДГОВОРИТЕ