Тест: Партизан није почео како треба...!

Партизан погађао оквир гола, Будућност славила у Ужицу! Фудбалери Партизана поражени су од подгоричке Будућности 1:0 у Ужицу, у првом припремном мечу овог лета.  Партизан изгубио у Ужицу, Сума најавио боље дане! Повратник међу црно-беле наговестио своју добру форму, иако то није било довољно да Београђани избегну пораз на првој провери.  

Фудбал 25.06.2019 | 20:14
Тест: Партизан није почео како треба...!
Тренер Саво Милошевић је у два полувремена користио потпуно другачије поставе које су диктирале ритам, али није било завршног паса, мада ни срећа није послужила црно-беле јер су два пута погађали оквир гол.

С друге стране, Подгоричани су искористили прву шансу у 12. минуту и преко Михаила Перовић стигли до победе.

Партизан је меч почео у формацији 4-2-3-1 са Сејдубом Сумом иза најистуренијег Огњена Ожеговић.

Сума је показао велику жељу да се докаже тренеру Милошевић, био је најагилнији играч Партизана у првом полувремену, али није успевао да надмудри дефанзивце Будућности и створи шансу Ожеговићу.

И сам је често покушавао, неколико пута и из прекида, а у 27. минуту погађа пречку.

Партизан је био знатно бољи ривал у другом делу, али је опет заказала завршница.

Низали су се напади црно-белих, углавном са крилниих позиција, навијачи су се неколико пута понадали голу, али се мрежа Будућности није затресла.

Најближи томе био је Ђорђе Ивановић у 62. минут, али након што је обишао голмана погађа стативу.

Све у свему, солидан наступ Партизана у пром тест мечу након све га десетак дана тренинга и са 22 играча на терену, међу којима младе наде и новајлије које тек треба да се уклопе, мада резултат квари коначни утисак.

Прва је запретила Будућност, из прекида у седмом минуту, али је шут главом отишао далеко од гола.

Партизан је покушавао да успостави иницијативу, када је "севнула" контра Подгоричана која доноси вођство црногорском тиму у 12. минуту, из орве праве прилике.

Душан Бакић је центрирао на другу стативу, Милетић лоше испуцава, буквално додаје лопту Михаилу Перовићу који не пропушта поклон и са 7-8 метара тресе мрежу црно-белих.

Прву шансу Партизан је имао у 27. минуту. Сума је одлично повукао лопту лроз средину, шутирао је са око 18 метара, лопта погађа.. и вара голмана, али погађа пречку.

Два минута касније из добре позиције са дистанце је покушао и Јовановић, али је он шутирао преко гола.

Црно-бели су диктирали ритам до краја полувремена, запретили неколико пута из прекида, али је Сума лоше шутирап, па је Будућност задржала предност.

Меч су из ложе посматрали Зоран Тошић и Владимир Стојковић, који су на полувреме имали разговор са председником Вучелићем и директором Вазуром, иза затворених врата.

У другом полувреме у Милошевић је извео потпуно другу поставу, предвиђену Здјералом и Бојаном Остојићем, који је одиграо јубиларни 100. меч у родном крају.

Црно-бели су наставили да контролишу лопту, али без конкретне завршнице напада, па није било узбуђења близу гола Будућности.

Коначно у 56. минуту Филип Стевановић се пробија кроз средину, али га Подгоричани фаулирају на 18 метара од гола.

Исти играч изводи слободан ударац, знатно боље него Сума у првом делу, али лопта ипак одлази за мало преко гола.

Недуго потом по левој страни пролази Слободан Станојловић, али и његов шут одлази у гол-аут.

У 62. минуту Партизан је имао најбољу шансу, али се опет испречио оквир гола.

Ђорђе Ивановић је искористио неопрезност дефанзивца Будућности и пресекао повратни пас за голмана, обишао је Драгојевић, али из мртвог угла погађа само стативу.

Петнаест минута пре краја Ивановић не користи сјајно проигравање Стевановића да изједначи резултат, није уопште ни шутирао.

У самој завршници Будућност користи пад ритма Црно-белих, две одличне прилике је имао Бојовић, али оба пута сјајно интервенише Кљајић.

Најбољи стрелац Партизана РикардоГомеш није био у саставу у договором са стручним штабом, а тренер Милошевић је потврдио да очекује његов трансфер.

Експедиција ФК Партизан се враћа у Београд у среду, а затим следи пут у Републику Српску на пријатељски меч са екипом Звијезда 09 у месту Угљевик 30. јуна.

Други део припрема Партизан ће обавити у Словенији за коју црно-бели крећу 2. јула. У бази на Похорју ће бити до 13. када се враћају за Београд.

Током припрема у Словенији планирано је неколико контролних мечева међу којима је први са екипом Рогошке која долази из друге словеначке лиге и која је прошлу сезону завршила на десетим месту.

Након овог меча следи дуел са љубљанском Олимпијом, вицешмапионом Словеније 6. јула, а потом највећа и најозбиљнија провера 10. јула када се излази на мегдан француском Бордоу.

Овај меч ће бити одигран у аустријском Клагенфурту.

Последњи ривал Партизана на овим припремама биће екипа Пакшија, осмопласирани тим у прошлогодишњем првенству Мађарске, а утакмица се игра 13. јула.



Ако се по јутру дан познаје онда је јасно да ће Саво Милошевић имати великих проблема док не "затегне" црно-беле и доведе их у оптималну форму уочи почетка нове сезоне. Његов реновирани тим Партизана поражен је у премијерној летњој провери у Ужицу против Будућности из Подгорице са 1:0.

Наравно, тек је почетак припрема, ноге су вероватно и уморне од напорних тренинга, али пораз од црногорског тима свакако је важна опомена да опуштања не би смело да буде. Није Партизан одиграо лошу утакмицу, Сејдуба Сума предводио је један црно-бели тим у првих 45 минута, а управо преко њега Београђани су пропустили и најбољу прилику у том делу игре. Играо се 27. минут, Африканац одлично шутирао, али погодио само пречку.

Било је то 15-ак минута након што су Подгоричани постигли испоставиће се касније и победеоносни погодак. После центаршута са десне стране Немања Милетић је лоше реаговао и оставио лопту за гостујућег фудбалера Перовића, који није пропустио такав поклон и матирао црно-беле. Стихијски су играли у првом полувремену и једни и други, Партизан претио најчешће преко агилног Суме, али није успевао да матира голмана Драгојевића.

Искористио је Саво Милошевић ову проверу да испроба све фудбалере који су му били на располагању, а у других 45 минута на терен је послао нових 11 фудбалера.

И играо је тај други тим знатно боље, али је опет недостајало среће да се затресе мрежа Подгоричана. Најбољу прилику за црно-беле пропустио је Ђорђе Ивановић који је погодио стативу у 62. минуту. С друге стране и Будућност је извела неколико опасних контри и запретила голу Београђана, али је на крају пресудио тај један погодак Перовића из првог полувремена.

Пријатељска утакмица:
Партизан - Будућност ПГ 0:1 (0:1)
Перовић 12
Градски стадион Ужице, 500 гледалаца

Партизан:

И полувреме: Стевановић - Милетић, Динга, Павловић, Шеховић - Шћекић, Смиљанић, Лакчевић, Јовановић, Сума - Ожеговић

ИИ полувреме: Кљајић, Пешукић, Остојић, Вујачић, Милосављевић, Стевановић, Здјелар, Ђерлек, Павловић, Станојловић, Ивановић

Будућност: Драгојевић, Вучић, Бољевић, Дамјановић, Милић, Мирковић, Мијић, Терзић, Бакић, Стојисављевић, Перовић

Распоред пријатељских утакмица:

3.јул – Рогошка
6.јул – Олимпија (стадион Стожице, Љубљана) 
10. јул – Бордо (Клагенфурт, Аустрија) 
13. јул – Пакши

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Па

26.06.2019 11:21

ко је на клупи Саво М. ??? ( пропали струцњак ) *** јг, са њим не иде никако ***

ОДГОВОРИТЕ