Test: Partizan nije počeo kako treba...!

Partizan pogađao okvir gola, Budućnost slavila u Užicu! Fudbaleri Partizana poraženi su od podgoričke Budućnosti 1:0 u Užicu, u prvom pripremnom meču ovog leta.  Partizan izgubio u Užicu, Suma najavio bolje dane! Povratnik među crno-bele nagovestio svoju dobru formu, iako to nije bilo dovoljno da Beograđani izbegnu poraz na prvoj proveri.  

Fudbal 25.06.2019 | 20:14
Test: Partizan nije počeo kako treba...!
Trener Savo Milošević je u dva poluvremena koristio potpuno drugačije postave koje su diktirale ritam, ali nije bilo završnog pasa, mada ni sreća nije poslužila crno-bele jer su dva puta pogađali okvir gol.

S druge strane, Podgoričani su iskoristili prvu šansu u 12. minutu i preko Mihaila Perović stigli do pobede.

Partizan je meč počeo u formaciji 4-2-3-1 sa Sejdubom Sumom iza najisturenijeg Ognjena Ožegović.

Suma je pokazao veliku želju da se dokaže treneru Milošević, bio je najagilniji igrač Partizana u prvom poluvremenu, ali nije uspevao da nadmudri defanzivce Budućnosti i stvori šansu Ožegoviću.

I sam je često pokušavao, nekoliko puta i iz prekida, a u 27. minutu pogađa prečku.

Partizan je bio znatno bolji rival u drugom delu, ali je opet zakazala završnica.

Nizali su se napadi crno-belih, uglavnom sa krilniih pozicija, navijači su se nekoliko puta ponadali golu, ali se mreža Budućnosti nije zatresla.

Najbliži tome bio je Đorđe Ivanović u 62. minut, ali nakon što je obišao golmana pogađa stativu.

Sve u svemu, solidan nastup Partizana u prom test meču nakon sve ga desetak dana treninga i sa 22 igrača na terenu, među kojima mlade nade i novajlije koje tek treba da se uklope, mada rezultat kvari konačni utisak.

Prva je zapretila Budućnost, iz prekida u sedmom minutu, ali je šut glavom otišao daleko od gola.

Partizan je pokušavao da uspostavi inicijativu, kada je "sevnula" kontra Podgoričana koja donosi vođstvo crnogorskom timu u 12. minutu, iz orve prave prilike.

Dušan Bakić je centrirao na drugu stativu, Miletić loše ispucava, bukvalno dodaje loptu Mihailu Peroviću koji ne propušta poklon i sa 7-8 metara trese mrežu crno-belih.

Prvu šansu Partizan je imao u 27. minutu. Suma je odlično povukao loptu lroz sredinu, šutirao je sa oko 18 metara, lopta pogađa.. i vara golmana, ali pogađa prečku.

Dva minuta kasnije iz dobre pozicije sa distance je pokušao i Jovanović, ali je on šutirao preko gola.

Crno-beli su diktirali ritam do kraja poluvremena, zapretili nekoliko puta iz prekida, ali je Suma loše šutirap, pa je Budućnost zadržala prednost.

Meč su iz lože posmatrali Zoran Tošić i Vladimir Stojković, koji su na poluvreme imali razgovor sa predsednikom Vučelićem i direktorom Vazurom, iza zatvorenih vrata.

U drugom poluvreme u Milošević je izveo potpuno drugu postavu, predviđenu Zdjeralom i Bojanom Ostojićem, koji je odigrao jubilarni 100. meč u rodnom kraju.

Crno-beli su nastavili da kontrolišu loptu, ali bez konkretne završnice napada, pa nije bilo uzbuđenja blizu gola Budućnosti.

Konačno u 56. minutu Filip Stevanović se probija kroz sredinu, ali ga Podgoričani fauliraju na 18 metara od gola.

Isti igrač izvodi slobodan udarac, znatno bolje nego Suma u prvom delu, ali lopta ipak odlazi za malo preko gola.

Nedugo potom po levoj strani prolazi Slobodan Stanojlović, ali i njegov šut odlazi u gol-aut.

U 62. minutu Partizan je imao najbolju šansu, ali se opet isprečio okvir gola.

Đorđe Ivanović je iskoristio neopreznost defanzivca Budućnosti i presekao povratni pas za golmana, obišao je Dragojević, ali iz mrtvog ugla pogađa samo stativu.

Petnaest minuta pre kraja Ivanović ne koristi sjajno proigravanje Stevanovića da izjednači rezultat, nije uopšte ni šutirao.

U samoj završnici Budućnost koristi pad ritma Crno-belih, dve odlične prilike je imao Bojović, ali oba puta sjajno interveniše Kljajić.

Najbolji strelac Partizana RikardoGomeš nije bio u sastavu u dogovorom sa stručnim štabom, a trener Milošević je potvrdio da očekuje njegov transfer.

Ekspedicija FK Partizan se vraća u Beograd u sredu, a zatim sledi put u Republiku Srpsku na prijateljski meč sa ekipom Zvijezda 09 u mestu Ugljevik 30. juna.

Drugi deo priprema Partizan će obaviti u Sloveniji za koju crno-beli kreću 2. jula. U bazi na Pohorju će biti do 13. kada se vraćaju za Beograd.

Tokom priprema u Sloveniji planirano je nekoliko kontrolnih mečeva među kojima je prvi sa ekipom Rogoške koja dolazi iz druge slovenačke lige i koja je prošlu sezonu završila na desetim mestu.

Nakon ovog meča sledi duel sa ljubljanskom Olimpijom, vicešmapionom Slovenije 6. jula, a potom najveća i najozbiljnija provera 10. jula kada se izlazi na megdan francuskom Bordou.

Ovaj meč će biti odigran u austrijskom Klagenfurtu.

Poslednji rival Partizana na ovim pripremama biće ekipa Pakšija, osmoplasirani tim u prošlogodišnjem prvenstvu Mađarske, a utakmica se igra 13. jula.



Ako se po jutru dan poznaje onda je jasno da će Savo Milošević imati velikih problema dok ne "zategne" crno-bele i dovede ih u optimalnu formu uoči početka nove sezone. Njegov renovirani tim Partizana poražen je u premijernoj letnjoj proveri u Užicu protiv Budućnosti iz Podgorice sa 1:0.

Naravno, tek je početak priprema, noge su verovatno i umorne od napornih treninga, ali poraz od crnogorskog tima svakako je važna opomena da opuštanja ne bi smelo da bude. Nije Partizan odigrao lošu utakmicu, Sejduba Suma predvodio je jedan crno-beli tim u prvih 45 minuta, a upravo preko njega Beograđani su propustili i najbolju priliku u tom delu igre. Igrao se 27. minut, Afrikanac odlično šutirao, ali pogodio samo prečku.

Bilo je to 15-ak minuta nakon što su Podgoričani postigli ispostaviće se kasnije i pobedeonosni pogodak. Posle centaršuta sa desne strane Nemanja Miletić je loše reagovao i ostavio loptu za gostujućeg fudbalera Perovića, koji nije propustio takav poklon i matirao crno-bele. Stihijski su igrali u prvom poluvremenu i jedni i drugi, Partizan pretio najčešće preko agilnog Sume, ali nije uspevao da matira golmana Dragojevića.

Iskoristio je Savo Milošević ovu proveru da isproba sve fudbalere koji su mu bili na raspolaganju, a u drugih 45 minuta na teren je poslao novih 11 fudbalera.

I igrao je taj drugi tim znatno bolje, ali je opet nedostajalo sreće da se zatrese mreža Podgoričana. Najbolju priliku za crno-bele propustio je Đorđe Ivanović koji je pogodio stativu u 62. minutu. S druge strane i Budućnost je izvela nekoliko opasnih kontri i zapretila golu Beograđana, ali je na kraju presudio taj jedan pogodak Perovića iz prvog poluvremena.

Prijateljska utakmica:
Partizan - Budućnost PG 0:1 (0:1)
Perović 12
Gradski stadion Užice, 500 gledalaca

Partizan:

I poluvreme: Stevanović - Miletić, Dinga, Pavlović, Šehović - Šćekić, Smiljanić, Lakčević, Jovanović, Suma - Ožegović

II poluvreme: Kljajić, Pešukić, Ostojić, Vujačić, Milosavljević, Stevanović, Zdjelar, Đerlek, Pavlović, Stanojlović, Ivanović

Budućnost: Dragojević, Vučić, Boljević, Damjanović, Milić, Mirković, Mijić, Terzić, Bakić, Stojisavljević, Perović

Raspored prijateljskih utakmica:

3.jul – Rogoška
6.jul – Olimpija (stadion Stožice, Ljubljana) 
10. jul – Bordo (Klagenfurt, Austrija) 
13. jul – Pakši

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Pa

26.06.2019 11:21

ko je na klupi Savo M. ??? ( propali strucnjak ) *** jg, sa njim ne ide nikako ***

ODGOVORITE