Повријеђена два деминера

Током деминирања на локацији Некопи код Горажда теже су повријеђена двојица деминера из компаније МАГ која је задужена за деминирање на овој локацији.  

Босна и Херцеговина 25.06.2019 | 15:49
Повријеђена два деминера
Након указане помоћи у Ургентном центру Кантоналне болнице Горажде један од њих пребачен је у болницу у Фочу.

Током извођења задатка на Некопимна деминери су наишли тромблонску мину у земљи која се активирала и ранила их по ногама.

Незванично, након збрињавања очекује се да и други деминер буде пребачен на Клинички центар Универзитета у Сарајеву, с обзиром да се код обојице ради о тежим повредама.

Обојица су ван животне опасности, потврдио је за Клиx.ба др. Али Гавранкапетановић, дежурни љекар Ургентног центра Кантоналне болнице у Горажду.

"Довезени су око 13 сати, несрећа се вјероватно догодила неких пола сата или двадесетак минута раније. Повреде су озбиљне и ми смо им пружили адекватну помоћ. Један од њих је осигураник РС и пребачен је у болницу у Фочу, другог смо транспортовали за Сарајево, на Клинички центар гдје ће бити на даљњем лијечењу. Обојица су ван животне опасности, били су присебни и комуникативни кад су довезени, углавном пружена им је адекватна помоћ и све што је потребно у Ургентном центру“, изјавио је др. Гавранкапетановић, преноси Клиx.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар