Povrijeđena dva deminera

Tokom deminiranja na lokaciji Nekopi kod Goražda teže su povrijeđena dvojica deminera iz kompanije MAG koja je zadužena za deminiranje na ovoj lokaciji.  

Bosna i Hercegovina 25.06.2019 | 15:49
Povrijeđena dva deminera
Nakon ukazane pomoći u Urgentnom centru Kantonalne bolnice Goražde jedan od njih prebačen je u bolnicu u Foču.

Tokom izvođenja zadatka na Nekopimna demineri su naišli tromblonsku minu u zemlji koja se aktivirala i ranila ih po nogama.

Nezvanično, nakon zbrinjavanja očekuje se da i drugi deminer bude prebačen na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, s obzirom da se kod obojice radi o težim povredama.

Obojica su van životne opasnosti, potvrdio je za Klix.ba dr. Ali Gavrankapetanović, dežurni ljekar Urgentnog centra Kantonalne bolnice u Goraždu.

"Dovezeni su oko 13 sati, nesreća se vjerovatno dogodila nekih pola sata ili dvadesetak minuta ranije. Povrede su ozbiljne i mi smo im pružili adekvatnu pomoć. Jedan od njih je osiguranik RS i prebačen je u bolnicu u Foču, drugog smo transportovali za Sarajevo, na Klinički centar gdje će biti na daljnjem liječenju. Obojica su van životne opasnosti, bili su prisebni i komunikativni kad su dovezeni, uglavnom pružena im je adekvatna pomoć i sve što je potrebno u Urgentnom centru“, izjavio je dr. Gavrankapetanović, prenosi Klix.

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar