Партизан би и проценте од Семберца!

Партизан убацио проценте у договор са Олимпијакосом.  Светозар Марковић све ближи Пиреју.

Фудбал 25.06.2019 | 20:02
Партизан би и проценте од Семберца!
Потенцијални трансфер Светозара Марковића у Олимпијакос могао би вишеструко да се исплати Партизану. Не само у смислу добијања новца који би црно-белима добро дошао у циљу лакшег планирања наредних потеза у прелазном року, већ и на дуге стазе. Наравно, под условом да се талентовани дефанзивац избори за битну улогу на стадиону „Караискакис“.

МОЗЗАРТ Спорту је потврђено да су руководиоци из Хумске 1 успели да договоре са колегама из Атине и проценте од наредне продаје 19-годишњег штопера. Кад једног дана буде напуштао Олимпијакос, Марковић би матичном клубу могао да донесе чак 20 одсто од наредне продаје и то је ставка која посебно радује све на црно-белој страни Топчидерског брда. Мимо ових 1.500.000 евра, колико би требало да се слије у клупску касу одмах по озваничењу договора два клуба.

Идеја са процентима свеприсутна је у европском фудбалу, као један од начина пословања и вештим преговарачима зна да се исплати. Додуше, није их увек лако убацити у уговор, питање је да ли одређени клубови нуде такве аранжмане. Примера ради, из Партизана уверавају да су хтели на исти начин да донесу корист клубу кад су продавали Николу Миленковића Фјорентини, Сашу Лукића Торину или Ивана Шапоњића Бенфики, али ни Италијани, ни Португалци нису били расположени. Заправо, нудили су кеш одмах и то су били послови који су, у том тренутку, више погодовали српском клубу.

Ссад Грци, очигледно, немају ништа против. Поготово што са црно-белима негују годинама пословне односе и делује да би обе стране могле да извуку добро овим послом.

Иначе, Светозар Марковић је у недељу вече завршио обавезе у младој репрезенатацији Србије, његов агент је боравио у Атини, преговарао са челницима црвено-белих и очекује се да ускоро уговори личне услове сарадње. На релацији клуб-клуб све је утаначено: обештећење 1.500.000 евра и 20 процената од наредне продаје за дефанзивца из „класе 2000“.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар