Partizan bi i procente od Semberca!

Partizan ubacio procente u dogovor sa Olimpijakosom.  Svetozar Marković sve bliži Pireju.

Fudbal 25.06.2019 | 20:02
Partizan bi i procente od Semberca!
Potencijalni transfer Svetozara Markovića u Olimpijakos mogao bi višestruko da se isplati Partizanu. Ne samo u smislu dobijanja novca koji bi crno-belima dobro došao u cilju lakšeg planiranja narednih poteza u prelaznom roku, već i na duge staze. Naravno, pod uslovom da se talentovani defanzivac izbori za bitnu ulogu na stadionu „Karaiskakis“.

MOZZART Sportu je potvrđeno da su rukovodioci iz Humske 1 uspeli da dogovore sa kolegama iz Atine i procente od naredne prodaje 19-godišnjeg štopera. Kad jednog dana bude napuštao Olimpijakos, Marković bi matičnom klubu mogao da donese čak 20 odsto od naredne prodaje i to je stavka koja posebno raduje sve na crno-beloj strani Topčiderskog brda. Mimo ovih 1.500.000 evra, koliko bi trebalo da se slije u klupsku kasu odmah po ozvaničenju dogovora dva kluba.

Ideja sa procentima sveprisutna je u evropskom fudbalu, kao jedan od načina poslovanja i veštim pregovaračima zna da se isplati. Doduše, nije ih uvek lako ubaciti u ugovor, pitanje je da li određeni klubovi nude takve aranžmane. Primera radi, iz Partizana uveravaju da su hteli na isti način da donesu korist klubu kad su prodavali Nikolu Milenkovića Fjorentini, Sašu Lukića Torinu ili Ivana Šaponjića Benfiki, ali ni Italijani, ni Portugalci nisu bili raspoloženi. Zapravo, nudili su keš odmah i to su bili poslovi koji su, u tom trenutku, više pogodovali srpskom klubu.

Ssad Grci, očigledno, nemaju ništa protiv. Pogotovo što sa crno-belima neguju godinama poslovne odnose i deluje da bi obe strane mogle da izvuku dobro ovim poslom.

Inače, Svetozar Marković je u nedelju veče završio obaveze u mladoj reprezenataciji Srbije, njegov agent je boravio u Atini, pregovarao sa čelnicima crveno-belih i očekuje se da uskoro ugovori lične uslove saradnje. Na relaciji klub-klub sve je utanačeno: obeštećenje 1.500.000 evra i 20 procenata od naredne prodaje za defanzivca iz „klase 2000“.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar