Удар грома на кућном прагу

Ненад Цветићанин (21) из Куле имао је среће да преживи удар грома који га је погодио на кућном прагу, док је обувао патике и спремао се да изађе из куће.

Србија 25.06.2019 | 14:35
Удар грома на кућном прагу
– Спремао сам се да изађем из куће. Сједио сам на степеницама и обуо сам једну патику у тренутку када се све то десило. Одједном је пукло. Чуо сам страховит прасак и осјетио притисак у глави. Од тог тренутка се ничега не сјећам – прича Ненад.

Како преноси портал Србија Данас, код куће са Ненадом била је његова сестра која му је притекла у помоћ и позвала Хитну помоћ.

– Сестра ме је пронашла на степеницама и некако довукла до кревета. Како ми је испричала, позвала је Хитну помоћ која је реаговала и дошла по мене. Сљедеће чега се сјећам је да сам се пробудио у санитету који ме је возио ка болници – објашњава Ненад и додаје:

– Неколико тренутака прије удара грома разговарао сам телефоном, а потом сам телефон ставио у џеп. Многи кажу да сам имао среће што сам имао једну патику обувену.

Гром је, по свему судећи, директно ударио у два електрична бројила на бандери у комшилуку, испред двије куће, а Ненад је био индиректна жртва. У дому Цветићанина су због удара грома престали да раде бојлер и компјутер, а у кућама Марића сви апарати који су повезани са струјом и антеном.

Након удара грома Ненад је имао болове у глави и ушима, али је све то прошло и нема никаквих посљедица. Тренутно љекари још врше испитивања, ради предострожности. 

(Србија Данас)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Директ

25.06.2019 13:06

Излази кад грми, прица на мобилном, дрзи мобилни у дзепу. Бог му је дебело прогледао кроз прсте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

26.06.2019 19:16

какв бог царе?