Udar groma na kućnom pragu

Nenad Cvetićanin (21) iz Kule imao je sreće da preživi udar groma koji ga je pogodio na kućnom pragu, dok je obuvao patike i spremao se da izađe iz kuće.

  • Vijesti
  • Srbija


– Spremao sam se da izađem iz kuće. Sjedio sam na stepenicama i obuo sam jednu patiku u trenutku kada se sve to desilo. Odjednom je puklo. Čuo sam strahovit prasak i osjetio pritisak u glavi. Od tog trenutka se ničega ne sjećam – priča Nenad.

Kako prenosi portal Srbija Danas, kod kuće sa Nenadom bila je njegova sestra koja mu je pritekla u pomoć i pozvala Hitnu pomoć.

– Sestra me je pronašla na stepenicama i nekako dovukla do kreveta. Kako mi je ispričala, pozvala je Hitnu pomoć koja je reagovala i došla po mene. Sljedeće čega se sjećam je da sam se probudio u sanitetu koji me je vozio ka bolnici – objašnjava Nenad i dodaje:

– Nekoliko trenutaka prije udara groma razgovarao sam telefonom, a potom sam telefon stavio u džep. Mnogi kažu da sam imao sreće što sam imao jednu patiku obuvenu.

Grom je, po svemu sudeći, direktno udario u dva električna brojila na banderi u komšiluku, ispred dvije kuće, a Nenad je bio indirektna žrtva. U domu Cvetićanina su zbog udara groma prestali da rade bojler i kompjuter, a u kućama Marića svi aparati koji su povezani sa strujom i antenom.

Nakon udara groma Nenad je imao bolove u glavi i ušima, ali je sve to prošlo i nema nikakvih posljedica. Trenutno ljekari još vrše ispitivanja, radi predostrožnosti. 

(Srbija Danas)

KOMENTARI2
POŠALJITE PORUKU

Direkt

25.06.2019 15:06

Izlazi kad grmi, prica na mobilnom, drzi mobilni u dzepu. Bog mu je debelo progledao kroz prste.

kakv bog care?

re

26.06.2019 21:16

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.