Забрањен увоз 21 тона кромпира

Због присуства штетног организма, републичка фитосанитарна инспекција је забранила увоз у Српску пошиљке 21. 760 килограма меркантилног кромпира из Србије.

Србија 25.06.2019 | 13:15
Забрањен увоз 21 тона кромпира
– Приликом прегледа пошиљке, с циљем утврђивања присуства карантинских нематода и на основу процјене ризика, урађено је  узорковање за лабораторијску анализу. Потврђено је присуство карантинског организма цистолике нематоде, па је забрањен увоз пошиљке кромпира и наређен њен поврат пошиљаоцу – саопштили су из Инспектората РС. 

Подсјетили да су инспектори, нешто прије мјесец дана, такође забранили увоз 23,5 тона меркантилног кромпира поријеклом из Грчке, јер је утврђено присуство истог штетног организма.

– Квалитет сјемена пољопривредног биља, садног материјала, ђубрива и другог пољопривредног репроматеријала је основни предуслов за постизање високих и квалитетних приноса, због чега инспектори у континуитету надзиру његов промет како приликом увоза, тако и у унутрашњем промету – наводи се у саопштењу.

(Српскаинфо)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ЈА

25.06.2019 11:25

ТО СТО СЕ КОНТРОЛИСАЛО.КО КОНТРОЛИСЕ НАСЕ ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ КОЈИ ТЕ ПРОИЗВОДЕ ПРОДАЈУ НАКУПЦИМА..ОНИ НА ПИЈАЦУ И ТАКО ДО НАС...

ОДГОВОРИТЕ
Name

подрска

25.06.2019 11:27

Подршка забрани увоза отрова .

ОДГОВОРИТЕ