Званично: Филип Човић остаје у Звезди!

Обновљена сарадња.  Плејмејкер црвено-белих први пут ће следеће сезоне наступити у најјачем европском такмичењу. "Биће то посебан изазов", рекао је после потписа уговора.

Кошарка 25.06.2019 | 17:11
Званично: Филип Човић остаје у Звезди!
Одмах по завршетку финала Суперлиге Били Берон, јуче капитен Бранко Лазић, данас Филип Човић! Црвена звезда наставља серију потписа и изградњу тима за наредну сезону.

Један од хероја плеј-офа Јадранске лиге парафирао је са Црвеном звездом уговор на још две године и остаће на Малом Калемегдану до јуна 2021! У регионалном такмичењу уз просек од по шест поена и асистенција по мечу, свој учинак подигао је на најважнијим утакмицама завршнице против Партизана и Будућности на скоро десет поена и осам завршних додавања. Био је интегрални део успеха Црвене звезде у АБА лиги и Суперлиги Србије и имао велики удео у титулама које су црвено-бели освајали у управо завршеној сезони.

У Црвеној звезди је од априла 2018.године, а са црвено-белима је освоји две титуле првака Србије, АБА лигу и Суперкуп АБА лиге.

"Потписивање новог уговора са Филипом је још један доказ да имамо стабилност, да играчи који имају искуство желе да остану у Црвеној звезди, али и да имамо амбиције у изузетно напорној сезони која нас очекује. Након Билија, Бранка, и Филип је продужио сарадњу са клубом што говори и о озбиљности са којом смо кренули у прелазни рок. Чека нас још доста посла на том плану", рекао је директор клуба Филип Сунтурлић.

Из клуба је најављено да ће јавност бити благовремено обавештена о свим даљим потезима, а у најави је још неколико нових уговора за играче из постојећег кадра, као и неколико великих потписа. 

Дан након што је капитен Црвене звезде мтс Бранко Лазић потписао нови, трогодишњи уговор, на Малом Калемегдану је и даље радно.

У уторак поподне, српски и регионални шампион озваничио је останак плејмејкера Филипа Човића још две године у клубу.

Искусни организатор игре вратио се међу црвено-беле у пролеће 2018, а ове сезоне је пружио велики допринос освајању АБА лиге, јер је почетком плеј-офа остао једини "плеј" после повреде Џоа Регленда.

Након што је ставио потпис на уговор до 2021. године, Човић је говорио о ономе што га очекује, а то је пре свега деби у Евролиги.

"Иза нас је веома тешка сезона, али успешна и свима нам је драго због тога, јер смо испунили циљеве, скоро све које смо зацртали и који су били планирани. Оно што ће бити посебан изазов је Евролига, коју ћу први пут лично играти, најјаче такмичење у Европи, и јасно је да ће бити још теже него што је било ове сезоне. Ипак, надам се да ћемо остварити макер део успеха из ове управо завршене сезоне у којој смо освојили три трофеја".

Пред црвено-белима је месец и по одмора, па почетак припрема за дугу сезону, у којој им је унапред гарантован велики број утакмица, због проширења Евролиге.

"Искрено, о томе ни не размишљам још увек, прво да се одморимо и добро спремимо, али напори ће бити велики. Нове две екипе у Евролиги, већи број утакмица, АБА лига сигурно јача него ове године, све ће то изискивати велике напоре и много изазова. Али заиста верујем да можемо да поновимо успех из прошле сезоне и направимо још нешто додатно. Али, морамо да се добро спремимо, имамо довољно времена… Што се мене лично тиче, драго ми је због новог уговора, срећан сам на првом месту и задовољан због свега што смо направили сви у прошлој сезони, и радујем се почетку припрема за нову", додао је Звездин плеј у разговору за клупски сајт.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар