Zvanično: Filip Čović ostaje u Zvezdi!

Obnovljena saradnja.  Plejmejker crveno-belih prvi put će sledeće sezone nastupiti u najjačem evropskom takmičenju. "Biće to poseban izazov", rekao je posle potpisa ugovora.

Košarka 25.06.2019 | 17:11
Zvanično: Filip Čović ostaje u Zvezdi!
Odmah po završetku finala Superlige Bili Beron, juče kapiten Branko Lazić, danas Filip Čović! Crvena zvezda nastavlja seriju potpisa i izgradnju tima za narednu sezonu.

Jedan od heroja plej-ofa Jadranske lige parafirao je sa Crvenom zvezdom ugovor na još dve godine i ostaće na Malom Kalemegdanu do juna 2021! U regionalnom takmičenju uz prosek od po šest poena i asistencija po meču, svoj učinak podigao je na najvažnijim utakmicama završnice protiv Partizana i Budućnosti na skoro deset poena i osam završnih dodavanja. Bio je integralni deo uspeha Crvene zvezde u ABA ligi i Superligi Srbije i imao veliki udeo u titulama koje su crveno-beli osvajali u upravo završenoj sezoni.

U Crvenoj zvezdi je od aprila 2018.godine, a sa crveno-belima je osvoji dve titule prvaka Srbije, ABA ligu i Superkup ABA lige.

"Potpisivanje novog ugovora sa Filipom je još jedan dokaz da imamo stabilnost, da igrači koji imaju iskustvo žele da ostanu u Crvenoj zvezdi, ali i da imamo ambicije u izuzetno napornoj sezoni koja nas očekuje. Nakon Bilija, Branka, i Filip je produžio saradnju sa klubom što govori i o ozbiljnosti sa kojom smo krenuli u prelazni rok. Čeka nas još dosta posla na tom planu", rekao je direktor kluba Filip Sunturlić.

Iz kluba je najavljeno da će javnost biti blagovremeno obaveštena o svim daljim potezima, a u najavi je još nekoliko novih ugovora za igrače iz postojećeg kadra, kao i nekoliko velikih potpisa. 

Dan nakon što je kapiten Crvene zvezde mts Branko Lazić potpisao novi, trogodišnji ugovor, na Malom Kalemegdanu je i dalje radno.

U utorak popodne, srpski i regionalni šampion ozvaničio je ostanak plejmejkera Filipa Čovića još dve godine u klubu.

Iskusni organizator igre vratio se među crveno-bele u proleće 2018, a ove sezone je pružio veliki doprinos osvajanju ABA lige, jer je početkom plej-ofa ostao jedini "plej" posle povrede Džoa Reglenda.

Nakon što je stavio potpis na ugovor do 2021. godine, Čović je govorio o onome što ga očekuje, a to je pre svega debi u Evroligi.

"Iza nas je veoma teška sezona, ali uspešna i svima nam je drago zbog toga, jer smo ispunili ciljeve, skoro sve koje smo zacrtali i koji su bili planirani. Ono što će biti poseban izazov je Evroliga, koju ću prvi put lično igrati, najjače takmičenje u Evropi, i jasno je da će biti još teže nego što je bilo ove sezone. Ipak, nadam se da ćemo ostvariti maker deo uspeha iz ove upravo završene sezone u kojoj smo osvojili tri trofeja".

Pred crveno-belima je mesec i po odmora, pa početak priprema za dugu sezonu, u kojoj im je unapred garantovan veliki broj utakmica, zbog proširenja Evrolige.

"Iskreno, o tome ni ne razmišljam još uvek, prvo da se odmorimo i dobro spremimo, ali napori će biti veliki. Nove dve ekipe u Evroligi, veći broj utakmica, ABA liga sigurno jača nego ove godine, sve će to iziskivati velike napore i mnogo izazova. Ali zaista verujem da možemo da ponovimo uspeh iz prošle sezone i napravimo još nešto dodatno. Ali, moramo da se dobro spremimo, imamo dovoljno vremena… Što se mene lično tiče, drago mi je zbog novog ugovora, srećan sam na prvom mestu i zadovoljan zbog svega što smo napravili svi u prošloj sezoni, i radujem se početku priprema za novu", dodao je Zvezdin plej u razgovoru za klupski sajt.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar