Прича: Операција Мбапе 2020...

Као што је и Азар био дугорочни циљ. . .

Фудбал 25.06.2019 | 22:30
Прича: Операција Мбапе 2020...
Хоће Реал Мадрид да доведе Килијана Мбапеа, али не може сада. Није изводљиво, није могуће. Били би то тектонски поремећаји у европском фудбалу као пре две године када је Нејмар за светски рекорд отишао у ПСЖ. Реалу можда ни 300.000.000 евра не би било довољно да доведе Мбапеа овог лета.

Имао га је Реал на тацни пре две године када је постигнут договор са Монаком, али је испао проблем око тога ко ће да плати 40.000.000 евра пореза, а и Мбапеа мало уплашила конкуренција у Мадфриду и изабрао је Париз. Тада је прва шанса пропуштена, али Реал никада није одустао.

Зато сада ради тихо и стрпљиво да Мбапеа учини Краљевићем наредног лета. Марка пише да Реал не врши притисак, али и да истовремено неће бити паузе у планирању великог трансфера и склапању коцкица за следећег лета.

Ситуација донекла подсећа на Азарову. Реал је хтео Азара прошлог лета и имао је договор са њима. Али Челси је тада тражио преко 200.000.000 евра за Белгијанца. Флорентино Перез је мудро проценио да је боље сачекати једну годину и узети га дупло јефтиније. Јер, 100.000.000 евра није мало ни за Переза. Са Азаром је постигао договор да не потписује нови уговор у Челсију и да доведе Плавце пред свршен чин овог лета када уђе у последњу годину уговора. На крају је Челси капитулирао и Азар је прешао у Мадрид.

Мбапеов уговор са Пари Сен Жерменом траје до 2022. године што значи да следећег лета неће ући у последњу годину. Али, до тада свашта може да се деси...

Млади Француз је на крају сезоне имао две занимљиве изјаве. Прва је била да „сигурно остаје у Пари Сен Жермену за наредну сезону“, а друга је била „да у будућности жели да преузме више одговорности. Можда и у дресу неког другог клуба“. Нешто касније се огласио Насер Ал Келаифи у великом интревјуу за Франс Фудбал са поруком како је „сигуран да Мбапе остаје 200 одсто у Паризу и наредне сезоне“.

Дакле, сви су уверени да Мбапе остаје у Паризу још једну сезону. Али нико ништа не тврди за ону тамо.

Што одговара Реалу који има целу годину да припреми терен као што је Флорентино Перез раније радио са великим трансферима. Прво ће постии дговор са играче који ће потом извршити притисак на клуб да га прода.

Под којим условима? Тешко је и замислити у овом тренутку... ПСЖ ће сигурно тражити макар оно што је уложио у Мбапеа. А до сада су за позајмицу, куповину и плату Мбапеа платили преко 210.000.00 евра. То је минимум који ће тражити за њега, а врло вероватно и коју десетину милиона више.

Ипак, Реалу ни то неће бити проблем. Претходних сезона Реал није много куповао и пословао је у сталном плусу што се тиче трансфер политике. Овог лета је потрошио преко 300.000.00 евра, али је био у могућности да их издвоји. Штавише, план је да на продајама прекобројних играча попут Бејла, Себаљоса, Иска и осталих заради скоро 500.000.000 евра. Дакле, новац неће бити проблем следећег лета, а Мбапе би дошао као јагода на шлаг за почетак ере једне потпуно нове генерације у Мадриду.

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар