Priča: Operacija Mbape 2020...

Kao što je i Azar bio dugoročni cilj. . .

Fudbal 25.06.2019 | 22:30
Priča: Operacija Mbape 2020...
Hoće Real Madrid da dovede Kilijana Mbapea, ali ne može sada. Nije izvodljivo, nije moguće. Bili bi to tektonski poremećaji u evropskom fudbalu kao pre dve godine kada je Nejmar za svetski rekord otišao u PSŽ. Realu možda ni 300.000.000 evra ne bi bilo dovoljno da dovede Mbapea ovog leta.

Imao ga je Real na tacni pre dve godine kada je postignut dogovor sa Monakom, ali je ispao problem oko toga ko će da plati 40.000.000 evra poreza, a i Mbapea malo uplašila konkurencija u Madfridu i izabrao je Pariz. Tada je prva šansa propuštena, ali Real nikada nije odustao.

Zato sada radi tiho i strpljivo da Mbapea učini Kraljevićem narednog leta. Marka piše da Real ne vrši pritisak, ali i da istovremeno neće biti pauze u planiranju velikog transfera i sklapanju kockica za sledećeg leta.

Situacija donekla podseća na Azarovu. Real je hteo Azara prošlog leta i imao je dogovor sa njima. Ali Čelsi je tada tražio preko 200.000.000 evra za Belgijanca. Florentino Perez je mudro procenio da je bolje sačekati jednu godinu i uzeti ga duplo jeftinije. Jer, 100.000.000 evra nije malo ni za Pereza. Sa Azarom je postigao dogovor da ne potpisuje novi ugovor u Čelsiju i da dovede Plavce pred svršen čin ovog leta kada uđe u poslednju godinu ugovora. Na kraju je Čelsi kapitulirao i Azar je prešao u Madrid.

Mbapeov ugovor sa Pari Sen Žermenom traje do 2022. godine što znači da sledećeg leta neće ući u poslednju godinu. Ali, do tada svašta može da se desi...

Mladi Francuz je na kraju sezone imao dve zanimljive izjave. Prva je bila da „sigurno ostaje u Pari Sen Žermenu za narednu sezonu“, a druga je bila „da u budućnosti želi da preuzme više odgovornosti. Možda i u dresu nekog drugog kluba“. Nešto kasnije se oglasio Naser Al Kelaifi u velikom intrevjuu za Frans Fudbal sa porukom kako je „siguran da Mbape ostaje 200 odsto u Parizu i naredne sezone“.

Dakle, svi su uvereni da Mbape ostaje u Parizu još jednu sezonu. Ali niko ništa ne tvrdi za onu tamo.

Što odgovara Realu koji ima celu godinu da pripremi teren kao što je Florentino Perez ranije radio sa velikim transferima. Prvo će postii dgovor sa igrače koji će potom izvršiti pritisak na klub da ga proda.

Pod kojim uslovima? Teško je i zamisliti u ovom trenutku... PSŽ će sigurno tražiti makar ono što je uložio u Mbapea. A do sada su za pozajmicu, kupovinu i platu Mbapea platili preko 210.000.00 evra. To je minimum koji će tražiti za njega, a vrlo verovatno i koju desetinu miliona više.

Ipak, Realu ni to neće biti problem. Prethodnih sezona Real nije mnogo kupovao i poslovao je u stalnom plusu što se tiče transfer politike. Ovog leta je potrošio preko 300.000.00 evra, ali je bio u mogućnosti da ih izdvoji. Štaviše, plan je da na prodajama prekobrojnih igrača poput Bejla, Sebaljosa, Iska i ostalih zaradi skoro 500.000.000 evra. Dakle, novac neće biti problem sledećeg leta, a Mbape bi došao kao jagoda na šlag za početak ere jedne potpuno nove generacije u Madridu.

Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar