ЕП до 21 - Био је виђен X: Румуни и Французи га потврдили!

Французи и Румуни ремијем изборили полуфинале и избацили Италију! Младе репрезентације Француске и Румуније пласирале су се у полуфинале У21 Европског првенства.  Србија најгора на турниру. У полуфиналу и Румуни и Французи, а жребом ће бити одређено ко ће на Шпанце и Немце. Бод за Хрвате.  Није било значаја, али јесте голова: Хрватска три пута стизала Енглезе за 3:3.  На крају смо видели шест голова!

Фудбал 25.06.2019 | 10:51
ЕП до 21 - Био је виђен X: Румуни и Французи га потврдили!
И дође икс: Французи и Румуни под руку у полуфинале! Подела плена у Ћезени која је обе селекције одвела у полуфинале.

Французи и Румуни су ремизирали без голова у трећем колу Групе Ц и са по седам бодова заједно прошли у нокаут фазу.

Румуни су захваљујући бољој гол разлици освојили групу, док су Французи даље прошли као најбољи другопласирани тим.

Тако је из такмичења елиминисан домаћин турнира Италија, која је освојила бод мање од Француске, а била је друга у Групи А због слабије гол разлике од Шпаније.

У другом мечу групе, Енглеска и Хрватска су такође ремизирали, али 3:3. "Горди Албион" је три пута водио – погоцима Нелсона, Медисона и Кенија, али су се Хрвати сваки пут враћали у егал преко двоструког стрелца Брекала те Влашића.

У полуфиналу У21 ЕП играће Шпанија и Француска, те Немачка и Румунија, која се први пут у историји пласирала у ову рунду.

Мечеви су на програму у четвртак.

Нерешен резултат био је довољан за младе репрезентације Румуније и Француске да се пласирају у полуфинале Европског првенства у Италији и Сан Марину.

Не само да им је 0:0 у вечерашњем дуелу 3. кола Групе Ц донео борбу за медаље, већ је и једнима и другима обезбедио пласман на Олимпијске игре, још једно такмичење на којем неће бити Италије.

Управо због ремија у Ћезени "азури" неће играти у полуфиналу турнира који организују, а неће ни до Токија наредног лета.

Наиме, Италија је освојила шест бодова, имала је најбољу гол разлику и практично јој је одговарала свака победа Румуна или тријумф Француза већи од два гола разлике да као најбоља другопласирана екипа заврши у полуфиналу, али то се није догодило.

Елиминација домаћина представља велико разочарање за навијаче Италије, поготово после победа над Шпанијом и Белгијом у групној фази. Пораз од Пољске на крају је скупо плаћен.

Хрватска је такмичење завршава освојеним бодом. "Коцкице" су одиграле 3:3 са Енглеском и тако сачувале част.

Без бодова на турниру су остали Србија и Белгија, с тим што су "орлићи" (реално и најмање показали) заузели последње место због очајне гол разлике 10:1.

Нерешен резултат је био довољан и Француској и Румунији за пласман у полуфинале, нерешеним резултатом је окнчан меч последњег кола групе Ц у Ћезени - 0:0.

Нико није изненађен, мада места за било какве приче о договору и нема превише. Чињеница је да су и један и други тим играли "под ручном", свесни да би свака грешка могла скупо да их кошта. Довољно је рећи да је током читаве утакмице упућен само један ударац у оквир гола, што је учинила Француска, мада је најопаснија ситуација виђена пред голом Триколора у 79. минуту. Тада је након центаршута Хађија лопта погодила у потиљак Луку Тузара и умало завршила у мрежи Пола Бернардонија.

Све је могло да буде потпуно другачије да у 20. минуту након интервенције из ВАР собе није поништен једанаестерац за Румуне. Бугарски судија Кабаков је проценио да је Аду направио прекршај над Чикалдауом, али је после морао да поништи своју одлуку, чини се оправдано.

Када се све сагледа, и Француска, а посебно Румунија, апсолутно заслужено су се нашле у полуфиналу. Румуни ће у полуфиналу на Немачку, док ће у другој борби за финале играти Шпанија и Француска.

Није било значаја, али јесте голова: Хрватска три пута стизала Енглезе за 3:3! На крају смо видели шест голова!

Чекали су сви да виде да ли ће Французи и Румуни играти нерешено и то се догодило. Са друге стране мало кога је интересовао дуел између Хрватске и Енглеске, а испоставило се да је тај дуел у фудбалском смислу био доста занимљивији јер је виђено чак шест голова. Енглези су три пута водили, Хрвати се три пута враћали - 3:3 (1:1).

Све је почело још у 11. минуту када је оправдано свиран пенал над Рисом Нелсоном, а исти играч је извео казнени ударац и довео Енглеску у предности. Јосип Брекало је донео изједначење пред одлазак на полувреме.

Енглези су поново повели голом Медисона (48), а Никола Влашић опет донео поравнање. Ипак, Енглеска је била баш упорна да заврши такмичење па је повела у 70. минуту преко Џонџо Кенија, да би Брекало другим поготком на мечу донео и треће поравњање.

Испоставило се да је то коначни резултат, мада да је Енглеска поново повела вероватно би Хрвати поново изједначили. Нису желели с поразом кући и на крају су га и избегли. 

Одлична утакмица после које и једни и други иду кући са по бодом. Тако изгледа када оба тима могу да играју мирно и без притиска. У тим ситуацијама обично виђамо голеаде, а тако је било и овога пута.

ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО У21 - 3. КОЛО

Група А

Субота
Шпанија М21 - Пољска М21 5:0 (3:0)
/Форналс 17, Ојарзабал 35, Руиз 39, Себаљос 71, Мајорал 90/

Белгија М21 - Италија М21 1:3 (0:1)
/Верхаерен 79 - Барела 44, Кутроне 53, Кјеза 89/



Група Б

Недеља
Аустрија М21 - Немачка М21 1:1 (1:1)
/Дансо 24. пенал - Валдшмит 14/

Данска М21 - Србија М21 2:0 (1:0)
/Брун Ларсен 21, Расмусен 51/



Група Ц

Понедељак

Хрватска М21 - Енглеска М21 3:3 (1:1)
/Брекало 38, 82, Влашић 62 - Нелсон 11пен, Медисон 48, Кени 70/

Француска М21 - Румунија М21 0:0



Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар