EP do 21 - Bio je viđen X: Rumuni i Francuzi ga potvrdili!

Francuzi i Rumuni remijem izborili polufinale i izbacili Italiju! Mlade reprezentacije Francuske i Rumunije plasirale su se u polufinale U21 Evropskog prvenstva.  Srbija najgora na turniru. U polufinalu i Rumuni i Francuzi, a žrebom će biti određeno ko će na Špance i Nemce. Bod za Hrvate.  Nije bilo značaja, ali jeste golova: Hrvatska tri puta stizala Engleze za 3:3.  Na kraju smo videli šest golova!

Fudbal 25.06.2019 | 10:51
EP do 21 - Bio je viđen X: Rumuni i Francuzi ga potvrdili!
I dođe iks: Francuzi i Rumuni pod ruku u polufinale! Podela plena u Ćezeni koja je obe selekcije odvela u polufinale.

Francuzi i Rumuni su remizirali bez golova u trećem kolu Grupe C i sa po sedam bodova zajedno prošli u nokaut fazu.

Rumuni su zahvaljujući boljoj gol razlici osvojili grupu, dok su Francuzi dalje prošli kao najbolji drugoplasirani tim.

Tako je iz takmičenja eliminisan domaćin turnira Italija, koja je osvojila bod manje od Francuske, a bila je druga u Grupi A zbog slabije gol razlike od Španije.

U drugom meču grupe, Engleska i Hrvatska su takođe remizirali, ali 3:3. "Gordi Albion" je tri puta vodio – pogocima Nelsona, Medisona i Kenija, ali su se Hrvati svaki put vraćali u egal preko dvostrukog strelca Brekala te Vlašića.

U polufinalu U21 EP igraće Španija i Francuska, te Nemačka i Rumunija, koja se prvi put u istoriji plasirala u ovu rundu.

Mečevi su na programu u četvrtak.

Nerešen rezultat bio je dovoljan za mlade reprezentacije Rumunije i Francuske da se plasiraju u polufinale Evropskog prvenstva u Italiji i San Marinu.

Ne samo da im je 0:0 u večerašnjem duelu 3. kola Grupe C doneo borbu za medalje, već je i jednima i drugima obezbedio plasman na Olimpijske igre, još jedno takmičenje na kojem neće biti Italije.

Upravo zbog remija u Ćezeni "azuri" neće igrati u polufinalu turnira koji organizuju, a neće ni do Tokija narednog leta.

Naime, Italija je osvojila šest bodova, imala je najbolju gol razliku i praktično joj je odgovarala svaka pobeda Rumuna ili trijumf Francuza veći od dva gola razlike da kao najbolja drugoplasirana ekipa završi u polufinalu, ali to se nije dogodilo.

Eliminacija domaćina predstavlja veliko razočaranje za navijače Italije, pogotovo posle pobeda nad Španijom i Belgijom u grupnoj fazi. Poraz od Poljske na kraju je skupo plaćen.

Hrvatska je takmičenje završava osvojenim bodom. "Kockice" su odigrale 3:3 sa Engleskom i tako sačuvale čast.

Bez bodova na turniru su ostali Srbija i Belgija, s tim što su "orlići" (realno i najmanje pokazali) zauzeli poslednje mesto zbog očajne gol razlike 10:1.

Nerešen rezultat je bio dovoljan i Francuskoj i Rumuniji za plasman u polufinale, nerešenim rezultatom je oknčan meč poslednjeg kola grupe C u Ćezeni - 0:0.

Niko nije iznenađen, mada mesta za bilo kakve priče o dogovoru i nema previše. Činjenica je da su i jedan i drugi tim igrali "pod ručnom", svesni da bi svaka greška mogla skupo da ih košta. Dovoljno je reći da je tokom čitave utakmice upućen samo jedan udarac u okvir gola, što je učinila Francuska, mada je najopasnija situacija viđena pred golom Trikolora u 79. minutu. Tada je nakon centaršuta Hađija lopta pogodila u potiljak Luku Tuzara i umalo završila u mreži Pola Bernardonija.

Sve je moglo da bude potpuno drugačije da u 20. minutu nakon intervencije iz VAR sobe nije poništen jedanaesterac za Rumune. Bugarski sudija Kabakov je procenio da je Adu napravio prekršaj nad Čikaldauom, ali je posle morao da poništi svoju odluku, čini se opravdano.

Kada se sve sagleda, i Francuska, a posebno Rumunija, apsolutno zasluženo su se našle u polufinalu. Rumuni će u polufinalu na Nemačku, dok će u drugoj borbi za finale igrati Španija i Francuska.

Nije bilo značaja, ali jeste golova: Hrvatska tri puta stizala Engleze za 3:3! Na kraju smo videli šest golova!

Čekali su svi da vide da li će Francuzi i Rumuni igrati nerešeno i to se dogodilo. Sa druge strane malo koga je interesovao duel između Hrvatske i Engleske, a ispostavilo se da je taj duel u fudbalskom smislu bio dosta zanimljiviji jer je viđeno čak šest golova. Englezi su tri puta vodili, Hrvati se tri puta vraćali - 3:3 (1:1).

Sve je počelo još u 11. minutu kada je opravdano sviran penal nad Risom Nelsonom, a isti igrač je izveo kazneni udarac i doveo Englesku u prednosti. Josip Brekalo je doneo izjednačenje pred odlazak na poluvreme.

Englezi su ponovo poveli golom Medisona (48), a Nikola Vlašić opet doneo poravnanje. Ipak, Engleska je bila baš uporna da završi takmičenje pa je povela u 70. minutu preko Džondžo Kenija, da bi Brekalo drugim pogotkom na meču doneo i treće poravnjanje.

Ispostavilo se da je to konačni rezultat, mada da je Engleska ponovo povela verovatno bi Hrvati ponovo izjednačili. Nisu želeli s porazom kući i na kraju su ga i izbegli. 

Odlična utakmica posle koje i jedni i drugi idu kući sa po bodom. Tako izgleda kada oba tima mogu da igraju mirno i bez pritiska. U tim situacijama obično viđamo goleade, a tako je bilo i ovoga puta.

EVROPSKO PRVENSTVO U21 - 3. KOLO

Grupa A

Subota
Španija M21 - Poljska M21 5:0 (3:0)
/Fornals 17, Ojarzabal 35, Ruiz 39, Sebaljos 71, Majoral 90/

Belgija M21 - Italija M21 1:3 (0:1)
/Verhaeren 79 - Barela 44, Kutrone 53, Kjeza 89/



Grupa B

Nedelja
Austrija M21 - Nemačka M21 1:1 (1:1)
/Danso 24. penal - Valdšmit 14/

Danska M21 - Srbija M21 2:0 (1:0)
/Brun Larsen 21, Rasmusen 51/



Grupa C

Ponedeljak

Hrvatska M21 - Engleska M21 3:3 (1:1)
/Brekalo 38, 82, Vlašić 62 - Nelson 11pen, Medison 48, Keni 70/

Francuska M21 - Rumunija M21 0:0



Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar