Стигли лавићи у Зоо врт Бинго

Лавица Нина се окотила, три младунчета ће у наредних мјесец дана изаћи из затворене настамбе.

Занимљивости 25.06.2019 | 09:53
Стигли лавићи у Зоо врт Бинго
12. јуна у раним јутарњим сатима, лавица Нина на свијет је донијела три женска младунчета, потомке лава Тума. Тешке по отприлике 1,3 кг, младе лавице се тренутно скривају у кавезном дијелу лавље настамбе, у сигурном загрљају своје мајке.

Тренутно могу да пужу, а за десетак дана ће и проходати. Већ након мјесец дана моћи ће да трче. Између четврте и осме седмице, лавица ће бити спремна да покаже младунчад и да их изнесе у отворену настамбу, када ће их и посјетиоци Зоо врта моћи видјети.

Младунчад тренутно немају имена, али су из Управе Зоо врта затражили помоћ Фацебоок пратитеља (хттпс://www.фацебоок.цом/зоовртбинго/) , те су их позвали да дају приједлоге.



Осим ових преслатких младунчади краља животиња, у Зоо врт су овог прољећа стигле и друге животињске врсте.

Најатрактивнији је сибирски тигар Мадрасс који је стар нешто више од три године, а стигао је из Француске. Смјештен је у зимском дијелу новоизграђене настамбе, а у љетној ће моћи уживати почетком јула. Стигле су и генетке (Арабиан смалл споттед генет), најмање мачке на свијету, мужјак и женка, који се налазе у склопу тераријума. Ту су и три бубо бубо сове (Еуроасиан еагле оwл) чији је промјер раширених крила отприлике 180 центиметара.



Осим разгледања животиња, у Зоо врту се посјетиоци могу забавити и у затвореној и вањској играоници, уживати у шетњи поред језерцета или ручати у ресторану „Рингишпил“. Улаз за дјецу до 12 година је бесплатан, за посјетиоце старије од 12 година, улазница кошта једну конвертибилну марку.



Бинго Зоо врт се налази у близини царинске зоне, на адреси Босанска пољана бб Тузла, а за посјетиоце је отворен од 25.9.2016. године. Још увијек је у фази изградње, а компанија сваке сезоне уводи нове садржаје. У Зоо врту има 39 животињских врста, са више од 350 животиња.

(БН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

XXЛ

25.06.2019 09:24

ПРИЈЕДЛОГ ИМЕНА. Л У Н А....М И Н И...И...С А Н А.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXЛ

25.06.2019 09:24

ПРИЈЕДЛОГ ИМЕНА. Л У Н А....М И Н И...И...С А Н А.

ОДГОВОРИТЕ