Stigli lavići u Zoo vrt Bingo

Lavica Nina se okotila, tri mladunčeta će u narednih mjesec dana izaći iz zatvorene nastambe.

Zanimljivosti 25.06.2019 | 09:53
Stigli lavići u Zoo vrt Bingo
12. juna u ranim jutarnjim satima, lavica Nina na svijet je donijela tri ženska mladunčeta, potomke lava Tuma. Teške po otprilike 1,3 kg, mlade lavice se trenutno skrivaju u kaveznom dijelu lavlje nastambe, u sigurnom zagrljaju svoje majke.

Trenutno mogu da pužu, a za desetak dana će i prohodati. Već nakon mjesec dana moći će da trče. Između četvrte i osme sedmice, lavica će biti spremna da pokaže mladunčad i da ih iznese u otvorenu nastambu, kada će ih i posjetioci Zoo vrta moći vidjeti.

Mladunčad trenutno nemaju imena, ali su iz Uprave Zoo vrta zatražili pomoć Facebook pratitelja (https://www.facebook.com/zoovrtbingo/) , te su ih pozvali da daju prijedloge.



Osim ovih preslatkih mladunčadi kralja životinja, u Zoo vrt su ovog proljeća stigle i druge životinjske vrste.

Najatraktivniji je sibirski tigar Madrass koji je star nešto više od tri godine, a stigao je iz Francuske. Smješten je u zimskom dijelu novoizgrađene nastambe, a u ljetnoj će moći uživati početkom jula. Stigle su i genetke (Arabian small spotted genet), najmanje mačke na svijetu, mužjak i ženka, koji se nalaze u sklopu terarijuma. Tu su i tri bubo bubo sove (Euroasian eagle owl) čiji je promjer raširenih krila otprilike 180 centimetara.



Osim razgledanja životinja, u Zoo vrtu se posjetioci mogu zabaviti i u zatvorenoj i vanjskoj igraonici, uživati u šetnji pored jezerceta ili ručati u restoranu „Ringišpil“. Ulaz za djecu do 12 godina je besplatan, za posjetioce starije od 12 godina, ulaznica košta jednu konvertibilnu marku.



Bingo Zoo vrt se nalazi u blizini carinske zone, na adresi Bosanska poljana bb Tuzla, a za posjetioce je otvoren od 25.9.2016. godine. Još uvijek je u fazi izgradnje, a kompanija svake sezone uvodi nove sadržaje. U Zoo vrtu ima 39 životinjskih vrsta, sa više od 350 životinja.

(BN)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

XXL

25.06.2019 09:24

PRIJEDLOG IMENA. L U N A....M I N I...I...S A N A.

ODGOVORITE
Name

XXL

25.06.2019 09:24

PRIJEDLOG IMENA. L U N A....M I N I...I...S A N A.

ODGOVORITE