Екстремне кише у Великој Британији

Велику Британију, као и већину Европе, у четвртак ће погодити екстремне врућине, али пре тога ова острвска земља суочила се са незапамћеном кишом, муњама и громовима, преноси "Експрес".

Свијет 25.06.2019 | 07:25
Екстремне кише у Великој Британији
Снимци поплављених улица и бујице које носе аутомобиле забиљежене су у више градова, а најгоре је у тропској олуји "Сахарски балон" прошао Единбург. Јака киша изазвала је хаос у западним дјеловим града Банкхеду, Клермистон и Корсторфину.

Трамвајске линије су привремено затворене у неким подручјима, јер је вода прекрила шине. Обилне падавине поплавиле су улице толико да ни бројни возачи нису стигли да одреагују.

Поједине је временска непогодиа изненадила толико да нису успјели на вријеме да изађу из аутомобила, већ су помоћ морали да сачекају на крову возила.

Један од старијих становника Единбурга не памти да му се од количине воде на улицама учинило да гледа у море. Чак, је каже, помислио да је у питању цунами.

Посланик Кристин Жардин савјетовала је суграђане да остану на сигурном и упозоре хитне службе ако их је задесила поплава.

"Успјели смо да зауставимо поплаву и сада избацујемо воду. Чини се да се вода спустила онолико брзо колико је порасла - али чујемо страшне приче о људима у другим деловима града", рекла је Жардин.

Суперолуја "сахарски балон" се шири на остали дио европског континента, а катаклизмичке сцене су забиљежене и у Мађарској и у Пољској, где је за један дан пало кише колико падне за мјесец дана.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Зум

25.06.2019 05:28

Како радили тако вам Бог помогао.

ОДГОВОРИТЕ