Циљеви Марка Марина...

Хоћу Лигу шампиона и да доведем Банета Ивановића у Звезду! Нови капитен српског шампиона има реч. . .

Фудбал 25.06.2019 | 10:13
Циљеви Марка Марина...
Нешто тако у једном периоду наговестио је само Александар Катаи. Сваки његов додир са лоптом био је сусрет са временима прошлим и славним. Знате оно: довољно је да мајстор таквог кова узме лопту у посед, а да комплетна источна и западна трибина устану на ноге. И очекују бум. Мајсторију! Потез који ће се препричавати са колена на колено.

Ту одору хроничног јунака, неког због кога очеви доводе синове у Љутице Богдана од првог дана у Црвеној звезди навукао је Марко Марин. Играч на позицији мајстора, добио је овог лета прилику да са капитенском траком поново уведе Црвену звезду у Лигу шампиона. А тај подухват би му значајно обогатио ЦВ препун битисања по бројним европским клубовима.

У разговору са српским извештачима у Аустрији некадашњи репрезентативац Немачке је стално понављао: Лига шампиона је оно чему тежимо. Мада је, уз осмех, истакао да има један интерни задатак. Да доведе саиграча из Челсија Бранислава Ивановића у Црвену звезду.

„Да, драго ми је што ћу играти против њега… Велики смо пријатељи. Биће лепо видети га. Хоћу да га наговорим да долази овамо. Боље да уживо причамо, него да га наговарам телефоном“, уз осмех је истакао Марко Марин.

Мало времена за шалу имаће чланови играчког и стручног кадра црвено-белих. Квалификације за Лигу шампиона су ту, Марко Марин би требало да буде барјактар новог напада на друштво славних генерација.

„Велика је част бити капитен овог клуба. Прошле године сам већ био један од вођа екипе. Исто тако и ове године. Биће нас доста старијих који би треебало да преузму одговорност. Логично је да сам са Милијашем причао о томе, са Вујадином нисам директно. Али знам како је он био добар капитен прошле сезоне“.

Друштво је старо, исто тако и тренер, али за Марка Марина има много новотарија у Виндишгарстену. Ту је капитенска трака, ту је и „банка“ на леђима, чак и иницијално нова улога на терену. Сад је више крило, него класична десетка.

„Носио сам десетку у Бремену и Олимпијакосу. То је велика ствар, значи да сам на терену нешто урадио. Али као мали стално сам носио црвено-белу десетку. Можда је то био предзнак овога што ће се десити“.

Спонтано је прешао на теу нове позиције.

„Тестирамо различите ствари и системе. Играо сам и прошле године неколико мечева на тој позицији. Нећемо да дозволимо ривалу да нас лако чита. Видите, ја ни сада нисам класично крило. Често улазим у средину. Често на тај начин правимо вишак и проблеме ривалу, променама места. Не знам да ли сте приметили, али не играмо у класичној формацији 4-2-3-1. Више је то 4-3-3. Са две десетке или две осмице. Баш добра формација, имашмного више могућности да уђеш у пресинг и на тај начин ривалу правиш проблем“.

Није се сложио Звездин креатор игре да је српски шампион деловао празно и истрошено током пролећне сезоне.

„Па сад не слажем се да је цело пролеће било лоше, било је и добрих утакмица. За нас је Раднички из Ниша био као финале, па се ништа нису питали на нашем стадиону. Исто тако је било у плеј-оф дербију. Знам да мора боље, сигуран сам да ће бити боље. Желимо да вратимо агресивност као у Анталији. Тамо људи нису волели да играју са нама. Знали су да смо јако чврсти, а да напред имамо озбиљан квалитет“.

Хајде да преформулишемо питање: Звезда после пораза од Чукаричког није изгледала добро, закључно са финалом Купа?

„То су четири утакмице. Финале Купа се деси. Знамо да нам је тада много тога фалило“.

Када би Звезда била она Звезда из јесени јасно је да би после Судуве и Хелсиникија дрхтао и следећи ривал. И онај тамо.

„Најтежа ствар је што су Судува и Хелсинки у такмичењу. Гледајући квалитет ми смо много јачи, мада је јасно да ће нам недостајати утакмице. Видели сте да тренирамо добро и интензивно, и зато су нам ове пријатељске утакмице много важне“.

Марко Марин је као и Мирко Иванић ветеран европских квалификација. И то успешан ветеран.

„Када год сам играо квалификације улазио сам у групе Лиге шампиона или Лига Европе. И са Бременом против Сампдорије, и са Олимпијакосом. Дуг је пут пред нама, има осам утакмица, али морамо да верујемо. Наш циљ је Лига шампиона. Минималан циљ је Лига Европе“.

Диве се навијачи његовим мајсторијама, али уједно се и плаше да неће још дуго гледати дружење Марка Марина и бубамаре на трави Маракане, њихово обраћање на „ти“. Зимус је мало недостајало да оде у Катар.

„Да сам отишао не бих узео титулу. Оно што сам доживео је знак да сам добро поступио. Овим новим играчима смо много пута поновили да нема ништа лепше од Лиге шампиона у Звезди“.

А ако не буде Европе, да ли то значи да ће Марко Марин отићи?

„Не бавим се том темом. Циљ је Лига шампиона или Лига Европе. Пуна концентрација, убеђен сам да ћемо успети. И зашто онда не бих остао. Жена и породица су задовољни у Београду. У клубу све паше. И онда ми је много лакше да се концентришем на терен“.

За Марина би било најбоље да се комплетна екипа разигра. Делује некад да јавност превише очекује од њега. Узме лопту и све реши.

„Играма сам наметнуо таква очекивања. Ја сам ту да решим меч, поделим асистенцију“.

Говорио је некадашњи репрезентативац Немачке и о појединцима. Тешко му је пао одлазак Павкова.

„Немамо такав тип играча. Недостајеће нам као момак. Свима је жао што он отишао. То је за њега велика шанса да заради паре. Морамо то искрено да кажемо. Добио је ту могућност, није му пало лако да се опрости од оваквих пријатеља. Све најбоље му тамо желим и да се онда опет врати у Звезду“.

Милијаш?

„Необично га је видети као тренера. И даље има квалитет да игра. Биће шеф једног дана“.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар