Казне затвора за убиство Милановића

Окружни суд у Бањалуци прогласио је кривим Горана Билчара за убиство Бојана Миловановића из Козарске Дубице у октобру прошле године. Због учестововања у тучи кривим су проглашени и пријатељи покојног Бојана Миловановића Ђорђе Боровчанин и Ђорђе Ђенадија, као и пријатељ осуђеног Билчара - Марко Михаиловић.

Република Српска 24.06.2019 | 19:00
Казне затвора за убиство Милановића
Горан Билчар осуђен је на 14 година затвора због тога што је са два убода шрафцигером усмртио Бојана Миловановића. Његов пријатељ Марко Михаиловић је осуђен на двије године затвора јер је учествовао у тучи која је довела до оваквих посљедица. Отежавајуће за Билчара и Михаиловића је било то што су након догађаја побјегли са лица мјеста и одбили да помогну покојном Миловановићу.

Пријатељи покојног Миловановића, Ђорђе Боровчанин и Ђорђе Ђенадија осуђени су на по годину и шест мјесеци затвора, јер су вербалним препирањима и учествовањем у тучи доприњели смртоносном исходу.

Тужилац је поручио да ће о евентуалној жалби одлучити у наредним данима. 

Убиство Бојана Миловановића догодило се у октобру 2018. године, када се његово друштво прво прво вербално а онда и физички сукобило са друштвом осуђеног Билчара. Том приликом је Билчар из гепека свог аутомобила извадио шрафцигер којим је са 2 убода усмртио Миловановића. 

БН ТВ

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

За

24.06.2019 18:15

оваквог момка 14 год. а неце одлезати ни пола. Спассвај се ко мозе из пакла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Акса Добој

24.06.2019 19:05

Управо тако, све учеснике одрати до законом предвиђеног маxимума. Ова балавурдија је у помамљеном стању, ноћу хода, пије, лумпује, а дању спава. Гледају филмове и играју игрице док родитељи рјешавају њихове проблеме. Ову вијести треба понављати сваки други дан и то у ноћним клубовима на видео биму у пола зурке

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако је

24.06.2019 19:27

Тако је, сви учесници су криви, све учеснике казнити и готово. Нема се ту шта мудровати.

Name

Није тако

24.06.2019 21:09

Одувјек је било туча међу момцима,некад удариш некад добијеш,али мало је оваквих идиота да момку који је без свијести забија шарафцигер у главу.Њему је требало одрезати највећу могућу казну,а остали су су добили превисоке казне јер откуд су могли знати шта је кретен спреман урадити

Name

за тако

25.06.2019 06:59

То ти пиши и причај некоме другоме, тај Горан који је убио Бојана, он је бранио свој живот, осуђени се бранио од Бојана који га је спопао. Бојан је остао без свијести када је пао послије убода, Горан замахнуо руком према њему и закачио га, убо га по глави. Прати се случај од почетка, тако да боље прочитај чланак него што пишеш из обијести, пишеш глупости, па испада да лажеш. Казна за све учеснике тако треба, па ти наговарај на кавгу. Ови пријатељи од Бојана су мало добили јер живот је изгубљен, нема назад, шта су мислили, то драги Бог зна, али кобно је завршило.

Name

...

25.06.2019 07:42

Било је одувијек туча, али није било коментарисања по порталима, интернету. Некад су се разбијеним флашама тукли, билијарским куглама, носиле су се чакије, срче је било. Осуди зло јер је оно увијек зло и ништа друго. Једно зло води у још веће зло.

Name

АНА

24.06.2019 20:53

Е то је насе јебено судство. За такво звјерско убитство 14 година. Он це одлезати 10 и доци својој мајци а ови родитељи су данас убијени оваквом пресудом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.06.2019 05:44

14 година (а неће одлежати ни пола), у замјену за један млади живот! Брука и срамота!

Name

Кажем

25.06.2019 07:08

Каква замјена за живот? Срам те било шта пишеш! Нема ту живота више, а ко је крив што су се они кавгали? Ови балави што су наговарали Бојана да јури Горана у то доба ноћи? јбт значи неки грдосија те може сломити и ти ни да прстом макнеш, може ти изаћи пред ауто и кретати се пред тобом и ником ништа?! Ма бјежи од мене и не дирај ме, не чачкај ме, иди својим путем кући! То ви подржавате "насиље које је изазвало још горе насиље" ! Казне за све!

Name

Ацо

24.06.2019 21:06

Катастрофа јако мало,али насе законодавство је такво да за овакве ствари се добије маxимално 15 год...па цему ово води...тако да це овај одлезати маxимално 10 год.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ана

03.07.2019 11:30

Да ли је неко видео колики је Бојан а колики је Горан. Наравно да се уплашио и бранио свој живот кад је Бојан кренуо на њега. Нико није обратио пажњу ни на сулуду изјаву Бојановог друга да је узео нож из пекаре јер му треба узорак за бабину радњу.. А где су били ти вајни другари сат времена од Горановог одласка? Што нису Бојана одвезли доктору? А њихове условне казнеод раније ? Јако висока казна за некога ко је само бранио свој живот.

ОДГОВОРИТЕ