Kazne zatvora za ubistvo Milanovića

Okružni sud u Banjaluci proglasio je krivim Gorana Bilčara za ubistvo Bojana Milovanovića iz Kozarske Dubice u oktobru prošle godine. Zbog učestovovanja u tuči krivim su proglašeni i prijatelji pokojnog Bojana Milovanovića Đorđe Borovčanin i Đorđe Đenadija, kao i prijatelj osuđenog Bilčara - Marko Mihailović.

Republika Srpska 24.06.2019 | 19:00
Kazne zatvora za ubistvo Milanovića
Goran Bilčar osuđen je na 14 godina zatvora zbog toga što je sa dva uboda šrafcigerom usmrtio Bojana Milovanovića. Njegov prijatelj Marko Mihailović je osuđen na dvije godine zatvora jer je učestvovao u tuči koja je dovela do ovakvih posljedica. Otežavajuće za Bilčara i Mihailovića je bilo to što su nakon događaja pobjegli sa lica mjesta i odbili da pomognu pokojnom Milovanoviću.

Prijatelji pokojnog Milovanovića, Đorđe Borovčanin i Đorđe Đenadija osuđeni su na po godinu i šest mjeseci zatvora, jer su verbalnim prepiranjima i učestvovanjem u tuči doprinjeli smrtonosnom ishodu.

Tužilac je poručio da će o eventualnoj žalbi odlučiti u narednim danima. 

Ubistvo Bojana Milovanovića dogodilo se u oktobru 2018. godine, kada se njegovo društvo prvo prvo verbalno a onda i fizički sukobilo sa društvom osuđenog Bilčara. Tom prilikom je Bilčar iz gepeka svog automobila izvadio šrafciger kojim je sa 2 uboda usmrtio Milovanovića. 

BN TV

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Za

24.06.2019 18:15

ovakvog momka 14 god. a nece odlezati ni pola. Spassvaj se ko moze iz pakla.

ODGOVORITE
Name

Aksa Doboj

24.06.2019 19:05

Upravo tako, sve učesnike odrati do zakonom predviđenog maximuma. Ova balavurdija je u pomamljenom stanju, noću hoda, pije, lumpuje, a danju spava. Gledaju filmove i igraju igrice dok roditelji rješavaju njihove probleme. Ovu vijesti treba ponavljati svaki drugi dan i to u noćnim klubovima na video bimu u pola zurke

ODGOVORITE
Name

Tako je

24.06.2019 19:27

Tako je, svi učesnici su krivi, sve učesnike kazniti i gotovo. Nema se tu šta mudrovati.

Name

Nije tako

24.06.2019 21:09

Oduvjek je bilo tuča među momcima,nekad udariš nekad dobiješ,ali malo je ovakvih idiota da momku koji je bez svijesti zabija šarafciger u glavu.Njemu je trebalo odrezati najveću moguću kaznu,a ostali su su dobili previsoke kazne jer otkud su mogli znati šta je kreten spreman uraditi

Name

za tako

25.06.2019 06:59

To ti piši i pričaj nekome drugome, taj Goran koji je ubio Bojana, on je branio svoj život, osuđeni se branio od Bojana koji ga je spopao. Bojan je ostao bez svijesti kada je pao poslije uboda, Goran zamahnuo rukom prema njemu i zakačio ga, ubo ga po glavi. Prati se slučaj od početka, tako da bolje pročitaj članak nego što pišeš iz obijesti, pišeš gluposti, pa ispada da lažeš. Kazna za sve učesnike tako treba, pa ti nagovaraj na kavgu. Ovi prijatelji od Bojana su malo dobili jer život je izgubljen, nema nazad, šta su mislili, to dragi Bog zna, ali kobno je završilo.

Name

...

25.06.2019 07:42

Bilo je oduvijek tuča, ali nije bilo komentarisanja po portalima, internetu. Nekad su se razbijenim flašama tukli, bilijarskim kuglama, nosile su se čakije, srče je bilo. Osudi zlo jer je ono uvijek zlo i ništa drugo. Jedno zlo vodi u još veće zlo.

Name

ANA

24.06.2019 20:53

E to je nase jebeno sudstvo. Za takvo zvjersko ubitstvo 14 godina. On ce odlezati 10 i doci svojoj majci a ovi roditelji su danas ubijeni ovakvom presudom

ODGOVORITE
Name

Re

25.06.2019 05:44

14 godina (a neće odležati ni pola), u zamjenu za jedan mladi život! Bruka i sramota!

Name

Kažem

25.06.2019 07:08

Kakva zamjena za život? Sram te bilo šta pišeš! Nema tu života više, a ko je kriv što su se oni kavgali? Ovi balavi što su nagovarali Bojana da juri Gorana u to doba noći? jbt znači neki grdosija te može slomiti i ti ni da prstom makneš, može ti izaći pred auto i kretati se pred tobom i nikom ništa?! Ma bježi od mene i ne diraj me, ne čačkaj me, idi svojim putem kući! To vi podržavate "nasilje koje je izazvalo još gore nasilje" ! Kazne za sve!

Name

Aco

24.06.2019 21:06

Katastrofa jako malo,ali nase zakonodavstvo je takvo da za ovakve stvari se dobije maximalno 15 god...pa cemu ovo vodi...tako da ce ovaj odlezati maximalno 10 god.

ODGOVORITE
Name

Ана

03.07.2019 11:30

Да ли је неко видео колики је Бојан а колики је Горан. Наравно да се уплашио и бранио свој живот кад је Бојан кренуо на њега. Нико није обратио пажњу ни на сулуду изјаву Бојановог друга да је узео нож из пекаре јер му треба узорак за бабину радњу.. А где су били ти вајни другари сат времена од Горановог одласка? Што нису Бојана одвезли доктору? А њихове условне казнеод раније ? Јако висока казна за некога ко је само бранио свој живот.

ODGOVORITE