Вишковић обећао радна мјеста

Више радних мјеста, веће плате и задржавање становништва у Републици Српској - заједнички је циљ Владе и сваке локалне заједнице, рекао је премијер Српске Радован Вишковић током посјете Бијељини. Вишковић је истакао и да је пронађен компромис за деблокаду изградње дринског насипа.

Република Српска 24.06.2019 | 18:54
Вишковић обећао радна мјеста
Изградња трасе аутопута кроз Бијељину, траса гасовода, изградња дринског насипа, замјене земљишта које Влада Српске треба да обезбиједи за изградњу спортске дворане - теме су које су премијер Вишковић и градоначелник Мићо Мићић размотрили.

“Оно што је добро, што сам видио овдје у Бијељини, прије свега, везано је за индустријску зону и капацитете који се овдје граде, и то је оно што је Влада кроз економску политику и експозе промовисала - то је више радних мјеста, боље плате, да задржимо наше људе да не одлазе, и све су то ствари које треба скупа да радимо, нити може Влада сама, нити може град сам, према томе можемо радити само заједно”, рекао је Вишковић.

“Најзначајније питање је питање аутопута. Ми смо завршили све послове у вези са јавном расправом и излагањем, дали смо предложену трасу на сагласност Министарству и 'Путевима Српске' и након те сагласности, а то неће моћи за дан-два бити готово. Оног момента кад дође сагласност, ми ћемо усвојити просторни план и дефинисати трасу аутопута”, рекао је Мићић.

За изградњу дринског насипа пронађен је компромис. Власницима парцела у Јањи, Амајлијама и Поповима биће понуђена виша тржишна цијена од досадашње.

“То је један од начина да одблокирамо тај пројекат, јер је то пројекат са Свјетском банком. Свјетска банка је дала рокове до којих треба да ријешимо имовинско-правна питања или ће се повући. Стало нам је, а мислим да је тим људима још више стало да заштите своју имовину и град Бијељину од будућих поплава", нагласио је премијер Вишковић.

Вишковић је посјетио и Акционарско друштво за производњу и ремонт "Орао", те се упознао са проблемима предузећа које запошљава 406 радника. Један од њих је квалификован кадар.

“Други проблем је дугорочно обезбјеђивање пословања, јер је ријеч о моторима историјске категорије и 'Орао' улази у проблематику обезбјеђивања лиценци за новије типове мотора”, рекла је в.д. директора АД за производњу и ремонт "Орао" Биљана Марковић.

Вишковић је најавио да ће Влада Српске ове седмице упутити допис Влади и предсједнику Србије Александру Вучићу да се убрзају процедуре око уласка Србије као стратешког партнера у компанију “Орао” у Бијељини.

“Ви знате да је Министарство одбране Србије набавило доста технике авиона и хеликоптера и нама је интересантно да доведемо 'Орао' у позицију да те авионе у наредном периоду сервисира”, навео је Вишковић.

Током посјете Бијељини премијер Вишковић састао се и са привредницима са подручја Семберије.



БН ТВ

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Да

24.06.2019 16:59

Давно је био први април!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТИТО

24.06.2019 18:21

ВИСКОВИЦ И РАДНА МЈЕСТА МОЗДА 100 ГОДИНА ВИСТЕ ФУКАРА ЛАГАРА И ПОРЦКО ДОДИКОВ НЕКА ВАС СТИГНЕ БОЗИЈА ПРАВДА И ВАСЕ 9 КОЛЕНО ЛОПОВЕ

Name

Е

24.06.2019 17:05

Обећао. Онда може на годишњи. Од њега доста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

финта диспечера

24.06.2019 17:10

ово је финта, радници одлазе, остављају слободна радна мјеста, а други долазе који не могу вани и тако се смањује број на бироу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Будала као и ти

24.06.2019 17:17

И баш у Бијељини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дадо

24.06.2019 18:25

заболе вас за народ и радна мјеста , то се види како се бринете испред Словеначке амбасаде све више људи што бјежи вани

ОДГОВОРИТЕ
Name

бисер

24.06.2019 19:04

у рафинерији и житопромету

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

24.06.2019 23:40

И у Сецерани. :)))

Name

истина

24.06.2019 20:45

Зивио сто година за радна мјеста у дрзавама нато

ОДГОВОРИТЕ