Višković obećao radna mjesta

Više radnih mjesta, veće plate i zadržavanje stanovništva u Republici Srpskoj - zajednički je cilj Vlade i svake lokalne zajednice, rekao je premijer Srpske Radovan Višković tokom posjete Bijeljini. Višković je istakao i da je pronađen kompromis za deblokadu izgradnje drinskog nasipa.

Republika Srpska 24.06.2019 | 18:54
Višković obećao radna mjesta
Izgradnja trase autoputa kroz Bijeljinu, trasa gasovoda, izgradnja drinskog nasipa, zamjene zemljišta koje Vlada Srpske treba da obezbijedi za izgradnju sportske dvorane - teme su koje su premijer Višković i gradonačelnik Mićo Mićić razmotrili.

“Ono što je dobro, što sam vidio ovdje u Bijeljini, prije svega, vezano je za industrijsku zonu i kapacitete koji se ovdje grade, i to je ono što je Vlada kroz ekonomsku politiku i ekspoze promovisala - to je više radnih mjesta, bolje plate, da zadržimo naše ljude da ne odlaze, i sve su to stvari koje treba skupa da radimo, niti može Vlada sama, niti može grad sam, prema tome možemo raditi samo zajedno”, rekao je Višković.

“Najznačajnije pitanje je pitanje autoputa. Mi smo završili sve poslove u vezi sa javnom raspravom i izlaganjem, dali smo predloženu trasu na saglasnost Ministarstvu i 'Putevima Srpske' i nakon te saglasnosti, a to neće moći za dan-dva biti gotovo. Onog momenta kad dođe saglasnost, mi ćemo usvojiti prostorni plan i definisati trasu autoputa”, rekao je Mićić.

Za izgradnju drinskog nasipa pronađen je kompromis. Vlasnicima parcela u Janji, Amajlijama i Popovima biće ponuđena viša tržišna cijena od dosadašnje.

“To je jedan od načina da odblokiramo taj projekat, jer je to projekat sa Svjetskom bankom. Svjetska banka je dala rokove do kojih treba da riješimo imovinsko-pravna pitanja ili će se povući. Stalo nam je, a mislim da je tim ljudima još više stalo da zaštite svoju imovinu i grad Bijeljinu od budućih poplava", naglasio je premijer Višković.

Višković je posjetio i Akcionarsko društvo za proizvodnju i remont "Orao", te se upoznao sa problemima preduzeća koje zapošljava 406 radnika. Jedan od njih je kvalifikovan kadar.

“Drugi problem je dugoročno obezbjeđivanje poslovanja, jer je riječ o motorima istorijske kategorije i 'Orao' ulazi u problematiku obezbjeđivanja licenci za novije tipove motora”, rekla je v.d. direktora AD za proizvodnju i remont "Orao" Biljana Marković.

Višković je najavio da će Vlada Srpske ove sedmice uputiti dopis Vladi i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da se ubrzaju procedure oko ulaska Srbije kao strateškog partnera u kompaniju “Orao” u Bijeljini.

“Vi znate da je Ministarstvo odbrane Srbije nabavilo dosta tehnike aviona i helikoptera i nama je interesantno da dovedemo 'Orao' u poziciju da te avione u narednom periodu servisira”, naveo je Višković.

Tokom posjete Bijeljini premijer Višković sastao se i sa privrednicima sa područja Semberije.



BN TV

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Da

24.06.2019 16:59

Davno je bio prvi april!

ODGOVORITE
Name

TITO

24.06.2019 18:21

VISKOVIC I RADNA MJESTA MOZDA 100 GODINA VISTE FUKARA LAGARA I PORCKO DODIKOV NEKA VAS STIGNE BOZIJA PRAVDA I VASE 9 KOLENO LOPOVE

Name

Е

24.06.2019 17:05

Обећао. Онда може на годишњи. Од њега доста.

ODGOVORITE
Name

finta dispečera

24.06.2019 17:10

ovo je finta, radnici odlaze, ostavljaju slobodna radna mjesta, a drugi dolaze koji ne mogu vani i tako se smanjuje broj na birou.

ODGOVORITE
Name

Budala kao i ti

24.06.2019 17:17

I baš u Bijeljini.

ODGOVORITE
Name

Dado

24.06.2019 18:25

zabole vas za narod i radna mjesta , to se vidi kako se brinete ispred Slovenačke ambasade sve više ljudi što bježi vani

ODGOVORITE
Name

biser

24.06.2019 19:04

u rafineriji i žitoprometu

ODGOVORITE
Name

Direkt

24.06.2019 23:40

I u Secerani. :)))

Name

istina

24.06.2019 20:45

Zivio sto godina za radna mjesta u drzavama nato

ODGOVORITE