КАН - "Слонови" хоће трећу титулу: Добро су почели!

Минималац Обале Слоноваче против Јужне Африке.  Фудбалери Обале Слоноваче савладали су Јужну Африку 1:0, у дербију Групе Д Купа афричких нација (КАН).  И друга утакмица у Групи Д на АКН завршена минималном победом. Обала Слоноваче боља од Јужне Африке.  Кођија срушио бедем Јужне Африке, Слонови победом отворили Куп нација.  Селекција Ибраиме Камаре дошла до очекиваних бодова - 1:0.

Фудбал 24.06.2019 | 18:53
КАН - "Слонови" хоће трећу титулу: Добро су почели!
Меч на стадиону Ал Салам у Каиру решио је нападач Астон Виле Џонатан Кођија поготком у 65. минуту сусрета.

Кођија је сјајно испратио брзу акцију саиграча по левој страни, те искористио проигравање Макса Градела и ударцем по земљи савладао голмана "Бафана Бафане".

У првом мечу групе у недељу је Мароко једва савладао Намибију, а у другом колу састају се управо "Лавови Атласа" и "Слонови".

Касније су на програму мечеви првог кола у Групи Е, састају се Тунис – Ангола (19х) и Мали – Мауританија (22х).



Обала Слоноваче победом је почела такмичење на Афричком купу нација, које се ове године одржава у Египту.

"Слонови" су у првом колу Групе Д победили Јужну Африку 1:0. Једини гол постигао је Џонатан Кођи у 65. минуту. Погодак је плод врло лепе акције из које је матирана одбрана Јужне Африке.

Макс Градел добио је одличну лопту на левом крилу, није много оклевао, већ је, видевши Кођија испред одбране ривала, одиграо из прве, а нападач Астон Виле рутински затресао мрежу за прва три бода на турниру.

Мароко је дан раније истим резултатом победио Намибију, тако да су се после утакмица првог кола ове две селекције издвојила на врху.

Мароко и Обала Слоноваче састаће се у 2. колу 28. јуна у Каиру. Мароканци су до сада само једном побеђивали на АКН и то пре 43 године. Обала Слоноваче има две титуле – 1992. и 2015. године.

Највише победа на АКН има Египат, чак седам, док је Камерун на другом месту са пет трофеја.

Обала Слоноваче је оправдала улогу фаворита на старту Купа афричких нација, пошто је у другом мечу групе Д савладала Јужну Африку минималним резултатом - 1:0 (0:0).

Играч одлуке био је Жонатан Кођија, који је једини погодак на утакмици постигао у 65. минуту на асистенцију Макса Градела. Исти играч се искупио за промашај из 33. минута, када је морао да доведе селекцију Ибрахиме Камаре у вођство.

Обала Слоноваче није блистала на овој утакмици, али је могла да стигне до још убедљивије победе, с обзиром да је две врло добре прилике пропустио и Никола Пепе. Ипак, овога пута је било најважније освојити три бода, док би жељени ниво форме требало да буде достигнут тек за нокаут фазу такмичења.

Јужна Африка је остала недоречена у овом мечу, с обзиром да је најбољу прилику на утакмици пропустила у четвртом минуту надокнаде меча. Тада је атрактивно покушао Вилакази, није било пријатно по репрезентацију Обале Слоноваче, али је ипак остало заслужених 1:0. Јужна Африка ће у другом колу имати поправни против Намибије, док је ће Обала Слоноваче играти дерби са Мароком, меч који ће највероватније одлучити прво место у групи Д.



Извор: Б92, мондо.рс, моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар