KAN - "Slonovi" hoće treću titulu: Dobro su počeli!

Minimalac Obale Slonovače protiv Južne Afrike.  Fudbaleri Obale Slonovače savladali su Južnu Afriku 1:0, u derbiju Grupe D Kupa afričkih nacija (KAN).  I druga utakmica u Grupi D na AKN završena minimalnom pobedom. Obala Slonovače bolja od Južne Afrike.  Kođija srušio bedem Južne Afrike, Slonovi pobedom otvorili Kup nacija.  Selekcija Ibraime Kamare došla do očekivanih bodova - 1:0.

Fudbal 24.06.2019 | 18:53
KAN - "Slonovi" hoće treću titulu: Dobro su počeli!
Meč na stadionu Al Salam u Kairu rešio je napadač Aston Vile Džonatan Kođija pogotkom u 65. minutu susreta.

Kođija je sjajno ispratio brzu akciju saigrača po levoj strani, te iskoristio proigravanje Maksa Gradela i udarcem po zemlji savladao golmana "Bafana Bafane".

U prvom meču grupe u nedelju je Maroko jedva savladao Namibiju, a u drugom kolu sastaju se upravo "Lavovi Atlasa" i "Slonovi".

Kasnije su na programu mečevi prvog kola u Grupi E, sastaju se Tunis – Angola (19h) i Mali – Mauritanija (22h).



Obala Slonovače pobedom je počela takmičenje na Afričkom kupu nacija, koje se ove godine održava u Egiptu.

"Slonovi" su u prvom kolu Grupe D pobedili Južnu Afriku 1:0. Jedini gol postigao je Džonatan Kođi u 65. minutu. Pogodak je plod vrlo lepe akcije iz koje je matirana odbrana Južne Afrike.

Maks Gradel dobio je odličnu loptu na levom krilu, nije mnogo oklevao, već je, videvši Kođija ispred odbrane rivala, odigrao iz prve, a napadač Aston Vile rutinski zatresao mrežu za prva tri boda na turniru.

Maroko je dan ranije istim rezultatom pobedio Namibiju, tako da su se posle utakmica prvog kola ove dve selekcije izdvojila na vrhu.

Maroko i Obala Slonovače sastaće se u 2. kolu 28. juna u Kairu. Marokanci su do sada samo jednom pobeđivali na AKN i to pre 43 godine. Obala Slonovače ima dve titule – 1992. i 2015. godine.

Najviše pobeda na AKN ima Egipat, čak sedam, dok je Kamerun na drugom mestu sa pet trofeja.

Obala Slonovače je opravdala ulogu favorita na startu Kupa afričkih nacija, pošto je u drugom meču grupe D savladala Južnu Afriku minimalnim rezultatom - 1:0 (0:0).

Igrač odluke bio je Žonatan Kođija, koji je jedini pogodak na utakmici postigao u 65. minutu na asistenciju Maksa Gradela. Isti igrač se iskupio za promašaj iz 33. minuta, kada je morao da dovede selekciju Ibrahime Kamare u vođstvo.

Obala Slonovače nije blistala na ovoj utakmici, ali je mogla da stigne do još ubedljivije pobede, s obzirom da je dve vrlo dobre prilike propustio i Nikola Pepe. Ipak, ovoga puta je bilo najvažnije osvojiti tri boda, dok bi željeni nivo forme trebalo da bude dostignut tek za nokaut fazu takmičenja.

Južna Afrika je ostala nedorečena u ovom meču, s obzirom da je najbolju priliku na utakmici propustila u četvrtom minutu nadoknade meča. Tada je atraktivno pokušao Vilakazi, nije bilo prijatno po reprezentaciju Obale Slonovače, ali je ipak ostalo zasluženih 1:0. Južna Afrika će u drugom kolu imati popravni protiv Namibije, dok je će Obala Slonovače igrati derbi sa Marokom, meč koji će najverovatnije odlučiti prvo mesto u grupi D.



Izvor: B92, mondo.rs, mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar