Дјелује шашаво, али има изгледа...

Жозе Мурињо и Марко Матераци воде Њукасл?! Чека се само миг новог власника. . .

Фудбал 24.06.2019 | 23:45
Дјелује шашаво, али има изгледа...
Отворен је пут Жозеу Мурињу за повратак у Премијер лигу. Није га било седам месеци, откако га је Манчестер јунајтед сменио после серије разочаравајућих резултата, међутим, како се ствари одвијају овог лета делује да ће Португалац брзо опет у седло. Овога пута не у неки клуб од шест најбољих, каквим се сматрају Манчестер Сити и Јунајтед, Ливерпул, Челси, Тотенхем и Арсенал.

Не, Посебни је спреман да се спусти који степеник ниже и преузме – Њукасл.

Такава могућност црта се после потврде клуба са севера Енглеске да Рафаел Бенитез одлази после три и по сезоне на клупи црно-белих, пошто му управа није понудила нови уговор. Многа имена испливала су као кандидати, али Мурињо је по свим извештајима прва опција. Никог не би требало да чуди што жели на стадион „Сент Џејмс парк“, јер се иза свега крије амбициозни пројекат за који је потребно да се деси и промена власничке структуре. Питање је дана кад ће и како ће се то извеси, а кад буде, кажу Острвљани, ето Жозеа на новом послу.

Наиме, дугогодишњи власник Њукасла Мајк Ешли жели да прода клуб милијаредеру, Каледу бин Зајед Ал Нехајану. Сад се чека само да добије гаранције око новца за продају акција, у вредности од 350.000.000 фунти, после чега би арпаски новац ушао у још један премијерлигашки клуб. Ту на сцену ступа Мурињо, то је његова идеја, да се са великим финансијским средствима која би му била на располагању упусти у борбу са великанима и доведе Свраке, на пример, на место на коме су биле почетком миленијума.

Да је посао близу реализације потврђују и вести из Италије да је Жозе Мурињо контактирао Марка Матерација и питао га да му буде први сарадник у Њукаслу. За некадашњег италијанског репрезентативца вежу га сјајне успомене, био је Матераци део екипе која је 2010. освојила Триплету, сјајан однос неговали су и после тога, а сад је, изгледа, дошло време да опет сарађују. Матераци се по завршетку играчке каријере посветио тренерској, међутим, осим излета у Индији, где је радио две године, није имао значајнијих послова, те је и њему ово прилика да се врати на велику сцену.

Тек ако, неким случајем, пропадну преговори Жозеа Муриња и наредног власника Њукасла, у први план би искочили други канидати. Листа је подугачка. На њој су свеже смењени тренер Милана, Ђенаро Гатузо, те Француз Патрик Вијера, актулени стратег Нице, Гари Монк, недавно отпуштен из Бирмингема...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар