Djeluje šašavo, ali ima izgleda...

Žoze Murinjo i Marko Materaci vode Njukasl?! Čeka se samo mig novog vlasnika. . .

Fudbal 24.06.2019 | 23:45
Djeluje šašavo, ali ima izgleda...
Otvoren je put Žozeu Murinju za povratak u Premijer ligu. Nije ga bilo sedam meseci, otkako ga je Mančester junajted smenio posle serije razočaravajućih rezultata, međutim, kako se stvari odvijaju ovog leta deluje da će Portugalac brzo opet u sedlo. Ovoga puta ne u neki klub od šest najboljih, kakvim se smatraju Mančester Siti i Junajted, Liverpul, Čelsi, Totenhem i Arsenal.

Ne, Posebni je spreman da se spusti koji stepenik niže i preuzme – Njukasl.

Takava mogućnost crta se posle potvrde kluba sa severa Engleske da Rafael Benitez odlazi posle tri i po sezone na klupi crno-belih, pošto mu uprava nije ponudila novi ugovor. Mnoga imena isplivala su kao kandidati, ali Murinjo je po svim izveštajima prva opcija. Nikog ne bi trebalo da čudi što želi na stadion „Sent Džejms park“, jer se iza svega krije ambiciozni projekat za koji je potrebno da se desi i promena vlasničke strukture. Pitanje je dana kad će i kako će se to izvesi, a kad bude, kažu Ostrvljani, eto Žozea na novom poslu.

Naime, dugogodišnji vlasnik Njukasla Majk Ešli želi da proda klub milijarederu, Kaledu bin Zajed Al Nehajanu. Sad se čeka samo da dobije garancije oko novca za prodaju akcija, u vrednosti od 350.000.000 funti, posle čega bi arpaski novac ušao u još jedan premijerligaški klub. Tu na scenu stupa Murinjo, to je njegova ideja, da se sa velikim finansijskim sredstvima koja bi mu bila na raspolaganju upusti u borbu sa velikanima i dovede Svrake, na primer, na mesto na kome su bile početkom milenijuma.

Da je posao blizu realizacije potvrđuju i vesti iz Italije da je Žoze Murinjo kontaktirao Marka Materacija i pitao ga da mu bude prvi saradnik u Njukaslu. Za nekadašnjeg italijanskog reprezentativca vežu ga sjajne uspomene, bio je Materaci deo ekipe koja je 2010. osvojila Tripletu, sjajan odnos negovali su i posle toga, a sad je, izgleda, došlo vreme da opet sarađuju. Materaci se po završetku igračke karijere posvetio trenerskoj, međutim, osim izleta u Indiji, gde je radio dve godine, nije imao značajnijih poslova, te je i njemu ovo prilika da se vrati na veliku scenu.

Tek ako, nekim slučajem, propadnu pregovori Žozea Murinja i narednog vlasnika Njukasla, u prvi plan bi iskočili drugi kanidati. Lista je podugačka. Na njoj su sveže smenjeni trener Milana, Đenaro Gatuzo, te Francuz Patrik Vijera, aktuleni strateg Nice, Gari Monk, nedavno otpušten iz Birmingema...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar