Ништа од договора: Бенитез иде из Њукасла!

Шта ће рећи навијачи? Шпанском стручњаку 30. јуна истиче уговор, а нови дефинитивно неће бити потписан.  

Фудбал 24.06.2019 | 21:15
Ништа од договора: Бенитез иде из Њукасла!
Завршена је ера Рафе Бенитеза у Њукаслу. Шеф Сврака одлетеће из гнезда на Сент Џејмс Парку 30. јуна, када му званично истиче уговор са клубом, саопштио је Њукасл на клупском сајту.

Две стране нису успеле да се договоре око продужетка сарадње и решиле су, онда, да се пријатељски разиђу.

„Напорно смо радили на томе да продужимо уговор са Бенитезом на дужи период. Међутим, нисмо успели, нити ћемо успети да се договоримо са Рафом и његовим представницима“, стоји у саопштењу Њукасла.

Бенитез је у Њукаслу од 2016. године, али није успео да са црно-белима дође ни близу резултата које је остварио са Ливерпулом. Није имао, наравно, ни тим за тако нешто. Средина табеле, чак и доњи део, исход су трогодишњег мандата шпанског тренера на Сент Џејмс Парку.

Остаје да се види да ли је зов кинеских милиона био овог пута пресудан, да ли је Рафа, иако је дуго одбијао ту могућност, решио да се пресели на Далеки исток.

Према информацијама од пре десетак дана, Далијан је понудио Бенитезу годишњу плату од 12.000.000 фунти, која би га начинила најплаћенијим тренером у Азији. Скинуо би с првог места Фабија Канавара.

Рафаел Бенитез неће више бити менаџер Њукасла!

Управа црно-белих "разочарано" је саопштила да ће он напустити клуб по истеку уговора 30. јуна, након нешто више од три сезоне у тој улози.

"Дуже време смо напорно радили на продужетку сарадње, али није било могуће да постигнемо споразум са Рафом и његовим заступницима. Њему и његовом стручном штабу желимо да му захвалимо на значајном доприносу клупским резултатима у последње три године. Нашим навијачима и играчима смо захвални на стрпљењу показаном током периода неизвесности, а потрага за новим менаџером почиње одмах", стоји у саопштењу.

Британски медији пишу да је Бенитез уживао велику популарност међу навијачима и најављују могућност њихових протеста против власника клуба Мајка Ешлија, који би чак укључили бојкот продаје сезонских улазница.

Преговори са трофејним шпанским тренером су, према неким наводима, чак 18 месеци.

Бенитез није био задовољан ни условима који су понуђени њему лично, као ни са 50-60 милиона фунти за куповину нових играча, пошто је то у условима данашњег енглеског фудбалског тржишта довољно за једног екстра квалитетног или два солидна појачања.

Рафа Бенитез (59) преузео је Њукасл у марту 2016, са циљем да обезбеди опстанак у Премијер лиги. Није успео то да уради, али је вратио клуб у елиту после годину дана у Чемпионшипу. Затим је 2017/18 Њукасл заузео 10. место са 44 бода, а овог пролећа му је један бод више био довољан за 13. позицију.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар