Ван Гал оплео по Месију!

Где му је ЛШ пет година?! "Као капитен мора да се запита зашто његов тим не осваја у Европи. . . ", казао је увек оштри Луј ван Гал о најбољем фудбалеру планете.

Фудбал 24.06.2019 | 23:30
Ван Гал оплео по Месију!
Један од најбољих фудбалера свих времена Лео Меси прославља овог понедељка 32. рођендан, али ни то није био разлог да га Луј ван Гал поштеди у интервјуу за "Ел Паис".

Легендарни холандски тренер, који се из фудбала званично повукао у марту, док је последњи посао обављао у Манчестер јунајтеду до 2016. године, критиковао је најбољег фудбалера Аргентине и Барселоне назвавши га "индивидуалцем".

Како је то могуће за фудбалера који је у каријери забележио 271 асистенцију и сваке године је на самом врху листа стрелаца и додавача за голове, право је питање...

Луј ван Гал верује да је у праву када то каже.

"Барса је доста патила прошле сезоне. Мислим да би Меси требало да се запита како је прошло толико времена откако је освојио Лигу шампиона", казао је Ван Гал који се сетио меча Аргентине и Холандије на Мундијалу 2014. године и казао да се Меси тада није видео.

Да ли инсинуирате да Барселона не осваја више трофеја Лиге шампиона због Месијевих индивидуалних карактеристика, гласило је наредно питање новинара листа "Ел Паис".

"Нисам у свлачионици или на тренинзима Барселоне и не могу да судим. Меси ми се свиђа као индивидуалац, и нема сумње да је тако најбољи фудбалер на свету, његова статистика је нестварна. Али, због чега онда није освојио Лигу шампиона пет година? Као капитен мора да се запита зашто његов тим не осваја у Европи", казао је Ван Гал и сам предухитрио неке реплике навијача који би пре свега поменули квалитет Барселоне.

"Не можете да кажете да је Ракитић лош играч, или да су Кутињо, Алба, Тер Штеген, Артур, Видал... Меси је исто одговоран за оно што се дешава у Барселони".

Луј ван Гал је тако стао у одбрану свог колеге Ернеста Валвердеа, који је умало смењен након ужасног завршетка сезоне, али је истакао да сматра да Барселони у овом тренутку недостаје права структура на терену.

"Имају 30 играча и Меси треба да се прилагоди тиму, а не обрнуто. Када је Гвардиола био тренер прилагођавао је Месија својој игри, а сада је сурпотно. Тако се ломи и дух играча".

Луј ван Гал је поручио да би сваки фудбалер на свету, чак и Меси, требало да игра за екипу, а присетио се и улоге коју је Аргентинац имао када је тренер био Пеп Гвардиола, који је на "Ноу Камп" донео два трофеја Лиге шампиона.

"Освајао је с Барселоном јер није дозвољавао Месију да игра на свој начин. Меси се прилагодио на његов начин игре и успели су у томе", казао је Холанђанин.

Шта ви мислите, да ли је највећа кривица онда на Месију?

Подсетимо, Барселона је претходне две сезоне у Лиги шампиона "испадала" након што је у првим утакмицама четвртфинала и полуфинала, против Роме и Ливерпула, остваривала победе, да би потом у реваншу "заказали" комплетно и доживели бродолом.

Још горе је прошао са репрезентацијом Аргентине која је на претходном Светском првенству у Русији играла ужасно и "избацио" ју је будући шампион Француска.

Лоше играју и на Копа Америка, али су за сада некако прошли групну фазу...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар