Van Gal opleo po Mesiju!

Gde mu je LŠ pet godina?! "Kao kapiten mora da se zapita zašto njegov tim ne osvaja u Evropi. . . ", kazao je uvek oštri Luj van Gal o najboljem fudbaleru planete.

Fudbal 24.06.2019 | 23:30
Van Gal opleo po Mesiju!
Jedan od najboljih fudbalera svih vremena Leo Mesi proslavlja ovog ponedeljka 32. rođendan, ali ni to nije bio razlog da ga Luj van Gal poštedi u intervjuu za "El Pais".

Legendarni holandski trener, koji se iz fudbala zvanično povukao u martu, dok je poslednji posao obavljao u Mančester junajtedu do 2016. godine, kritikovao je najboljeg fudbalera Argentine i Barselone nazvavši ga "individualcem".

Kako je to moguće za fudbalera koji je u karijeri zabeležio 271 asistenciju i svake godine je na samom vrhu lista strelaca i dodavača za golove, pravo je pitanje...

Luj van Gal veruje da je u pravu kada to kaže.

"Barsa je dosta patila prošle sezone. Mislim da bi Mesi trebalo da se zapita kako je prošlo toliko vremena otkako je osvojio Ligu šampiona", kazao je Van Gal koji se setio meča Argentine i Holandije na Mundijalu 2014. godine i kazao da se Mesi tada nije video.

Da li insinuirate da Barselona ne osvaja više trofeja Lige šampiona zbog Mesijevih individualnih karakteristika, glasilo je naredno pitanje novinara lista "El Pais".

"Nisam u svlačionici ili na treninzima Barselone i ne mogu da sudim. Mesi mi se sviđa kao individualac, i nema sumnje da je tako najbolji fudbaler na svetu, njegova statistika je nestvarna. Ali, zbog čega onda nije osvojio Ligu šampiona pet godina? Kao kapiten mora da se zapita zašto njegov tim ne osvaja u Evropi", kazao je Van Gal i sam preduhitrio neke replike navijača koji bi pre svega pomenuli kvalitet Barselone.

"Ne možete da kažete da je Rakitić loš igrač, ili da su Kutinjo, Alba, Ter Štegen, Artur, Vidal... Mesi je isto odgovoran za ono što se dešava u Barseloni".

Luj van Gal je tako stao u odbranu svog kolege Ernesta Valverdea, koji je umalo smenjen nakon užasnog završetka sezone, ali je istakao da smatra da Barseloni u ovom trenutku nedostaje prava struktura na terenu.

"Imaju 30 igrača i Mesi treba da se prilagodi timu, a ne obrnuto. Kada je Gvardiola bio trener prilagođavao je Mesija svojoj igri, a sada je surpotno. Tako se lomi i duh igrača".

Luj van Gal je poručio da bi svaki fudbaler na svetu, čak i Mesi, trebalo da igra za ekipu, a prisetio se i uloge koju je Argentinac imao kada je trener bio Pep Gvardiola, koji je na "Nou Kamp" doneo dva trofeja Lige šampiona.

"Osvajao je s Barselonom jer nije dozvoljavao Mesiju da igra na svoj način. Mesi se prilagodio na njegov način igre i uspeli su u tome", kazao je Holanđanin.

Šta vi mislite, da li je najveća krivica onda na Mesiju?

Podsetimo, Barselona je prethodne dve sezone u Ligi šampiona "ispadala" nakon što je u prvim utakmicama četvrtfinala i polufinala, protiv Rome i Liverpula, ostvarivala pobede, da bi potom u revanšu "zakazali" kompletno i doživeli brodolom.

Još gore je prošao sa reprezentacijom Argentine koja je na prethodnom Svetskom prvenstvu u Rusiji igrala užasno i "izbacio" ju je budući šampion Francuska.

Loše igraju i na Kopa Amerika, ali su za sada nekako prošli grupnu fazu...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar