Одбојкаши и одбојкашице, хајде као "делфини"!

Почетком августа играће се Интерконтиненталне квалификације за Олимпијске игре у Токију 2020. године.

Остали спортови 24.06.2019 | 19:07
Одбојкаши и одбојкашице, хајде као "делфини"!
Српски ватерполисти одушевили су нацију освајањем Светске лиге, у недељу против Хрватске на Ташмајдану (12:11). Тиме су пребринули све бриге око наступа на Олимпијским играма у Токију, где им предстоји одбрана титуле.

Одбојка је још један од колективних спортова у које полажемо велике наде, а да ли ћемо од 24. јула до 9. августа 2020. на ОИ гледати обе националне селекције, можда ће бити познато већ 11. августа, по завршетку Интернационалних квалификација.

Одбојкаши, који су пропустили претходне Игре у Рио де Жанеиру, имаће тежак задатак - да освоје турнир у Барију, на коме ће одмерити снаге са Аустралијом (у петак, 9. августа од 18 часова), Камеруном (10. августа од 18 часова) и домаћином Италијом (11. августа од 21 час).

Италијани, као трећи на ранг листи Светске одбојкашке федерације, важе за фаворита, али "орлови" су освајањем бронзане медаље на Европском првенству 2017. и пласманом у полуфинале Светског првенства 2018. показали да имају квалитет за највеће домете.

Ако не успеју, поправни испит и последњу шансу да се пласирају на ОИ имаће у европским квалификацијама, предвиђеним за јануар 2020. године.

Потпуно исто важи за одбојкашице, осим што ће изабранице Зорана Терзића, као званично најбоље на свету, бити фаворити турнира Интерконтиненталних квалификација у Вроцлаву.

Српкиње ће се на почетку састати са Тајландом (у петак, 2. августа), дан касније са Порториком и 4. августа са домаћином Пољском, која је "на папиру" најслабија од четири селекције.

И Никола Грбић и Зоран Терзић овог лета су све подредили пласману у Токио, тако да су претходних недеља у Лиги нација обе националне селекције наступале у комбинованим саставима, без носилаца игре, који тренирају и припремају се за поменуте турнире у августу.

Широм света, тада ће бити одиграно по шест квалификационих турнира у обе конкуренције, чији победници ће се прикључити Јапану, као организатору ОИ. Потом ће континенталне квалификације дати преосталих пет учесника ОИ.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар