Бог фудбала слави 32. рођендан: Знамо шта сања!

Прошле године је "дувао" свјећице након дебакла против Хрватске, али овога пута га саиграчи нису разочарали и славио је против Катара. Ипак, далеко је то од онога што је пожелио за рођендан. . . За то су потребна још три добра меча!

Фудбал 24.06.2019 | 19:31
Бог фудбала слави 32. рођендан: Знамо шта сања!
Не можемо да се отмемо утиску - кад прије!?

Као да је јуче било када смо чули за талентованог тинејџера Лионела Месија из "Ла Масије" који би, кажу скаути, требало да засјени Роналдиња, а иако је то тада звучало као немогућа мисија, одиграло се већ у наредних неколико сезона.

Дечачић који је 2004. године дебитовао за Барселону против Еспањола у Примери, прославио је овог понедјељка (24. јун) свој већ 32 рођендан, што је "треће доба" за фудбалере.

Болно звучи када се помисли да је једном од најбољих фудбалера у историји ове игре, ако не и најбољем, преостало још само неколико година на врхунском нивоу, а да ће након тога отићи у заслужену пензију, док ћемо погледом тражити онога ко може да га замијени...

Сви они који су га ових година можда и критиковали, или им није био симпатичан, вјероватно ће у том тренутку схватити колико недостаје фудбалу, као и његов "архи" рива Кристијано.

Најбољи фудбалери 21. вијека улазе у ветеранске године и мало тога је остало што још нису урадили у каријери, а док је у случају Португалца тешко одгонетнути шта му је циљ од сада до краја каријере, није тешко погодити шта је Лео Меси замислио када је "дувао" свјећице на торти.

С обзиром на то да се налази са репрезентацијом Аргентине на Копа Америка, а да до сада није освајао ниједан трофеј са "гаучосима", сигурно му је у мислима био пехар Јужне Америке.

У овом тренутку то можда дјелује превише и за њега пошто су Аргентинци играли веома слабо у досадашњем дијелу турнира, али су назнаке бољих партија можда назначили баш против Катара (2:0) на дан рођења Лионела Месија.

Капитен репрезентације Аргентине се није уписао у стријелце, гледао је како погађају Мартинез и Агуеро, али можда је баш потребно да се други пробуде, како би "гаучоси" засијали.

У четвртфиналу Копа Америке следи им дуел са Венецуелом, док "пројектовани жријеб" потом говори да ће потом "налетјети" на Бразилце, а ако у неким утакмицама нема нарочитог правила - онда је то када снаге одмјеравају двије најпознатије јужноамеричке репрезентације.

Меси се тако нада трофеју Копа Америка са Аргентином који му је измакао чак три пута до сада, у финалима 2007, 2015. и 2016. године, док има "само" злато са Олимпијских игара.

Није лоше подсјетити да је Лионел Меси у каријери до сада одиграо 819 утакмица у којима је постигао 671 гол и забиљежио 271 асистенцију, за укупно 32 трофеја од којих четири Лиге шампиона и 10 титула у шпанској Примери.

Такође, један је од двојице играча са по пет "златних лопти" - као и Кристијано Роналдо...

Мајсторе, срећан рођендан, и да играш још дуго!

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Кум

24.06.2019 18:09

Није да је најбољи,него најбољи који се икада родио! Гледати Леа је велика привилегија. Зато,зив и здрав био и подарио нам јос 3-4 ТВОЈЕ сезоне. И не треба ти трофеј са репрезентацијом да би ти на крају фудбалски Богови предали круну као најбољем икада.

ОДГОВОРИТЕ