Bog fudbala slavi 32. rođendan: Znamo šta sanja!

Prošle godine je "duvao" svjećice nakon debakla protiv Hrvatske, ali ovoga puta ga saigrači nisu razočarali i slavio je protiv Katara. Ipak, daleko je to od onoga što je poželio za rođendan. . . Za to su potrebna još tri dobra meča!

Fudbal 24.06.2019 | 19:31
Bog fudbala slavi 32. rođendan: Znamo šta sanja!
Ne možemo da se otmemo utisku - kad prije!?

Kao da je juče bilo kada smo čuli za talentovanog tinejdžera Lionela Mesija iz "La Masije" koji bi, kažu skauti, trebalo da zasjeni Ronaldinja, a iako je to tada zvučalo kao nemoguća misija, odigralo se već u narednih nekoliko sezona.

Dečačić koji je 2004. godine debitovao za Barselonu protiv Espanjola u Primeri, proslavio je ovog ponedjeljka (24. jun) svoj već 32 rođendan, što je "treće doba" za fudbalere.

Bolno zvuči kada se pomisli da je jednom od najboljih fudbalera u istoriji ove igre, ako ne i najboljem, preostalo još samo nekoliko godina na vrhunskom nivou, a da će nakon toga otići u zasluženu penziju, dok ćemo pogledom tražiti onoga ko može da ga zamijeni...

Svi oni koji su ga ovih godina možda i kritikovali, ili im nije bio simpatičan, vjerovatno će u tom trenutku shvatiti koliko nedostaje fudbalu, kao i njegov "arhi" riva Kristijano.

Najbolji fudbaleri 21. vijeka ulaze u veteranske godine i malo toga je ostalo što još nisu uradili u karijeri, a dok je u slučaju Portugalca teško odgonetnuti šta mu je cilj od sada do kraja karijere, nije teško pogoditi šta je Leo Mesi zamislio kada je "duvao" svjećice na torti.

S obzirom na to da se nalazi sa reprezentacijom Argentine na Kopa Amerika, a da do sada nije osvajao nijedan trofej sa "gaučosima", sigurno mu je u mislima bio pehar Južne Amerike.

U ovom trenutku to možda djeluje previše i za njega pošto su Argentinci igrali veoma slabo u dosadašnjem dijelu turnira, ali su naznake boljih partija možda naznačili baš protiv Katara (2:0) na dan rođenja Lionela Mesija.

Kapiten reprezentacije Argentine se nije upisao u strijelce, gledao je kako pogađaju Martinez i Aguero, ali možda je baš potrebno da se drugi probude, kako bi "gaučosi" zasijali.

U četvrtfinalu Kopa Amerike sledi im duel sa Venecuelom, dok "projektovani žrijeb" potom govori da će potom "naletjeti" na Brazilce, a ako u nekim utakmicama nema naročitog pravila - onda je to kada snage odmjeravaju dvije najpoznatije južnoameričke reprezentacije.

Mesi se tako nada trofeju Kopa Amerika sa Argentinom koji mu je izmakao čak tri puta do sada, u finalima 2007, 2015. i 2016. godine, dok ima "samo" zlato sa Olimpijskih igara.

Nije loše podsjetiti da je Lionel Mesi u karijeri do sada odigrao 819 utakmica u kojima je postigao 671 gol i zabilježio 271 asistenciju, za ukupno 32 trofeja od kojih četiri Lige šampiona i 10 titula u španskoj Primeri.

Takođe, jedan je od dvojice igrača sa po pet "zlatnih lopti" - kao i Kristijano Ronaldo...

Majstore, srećan rođendan, i da igraš još dugo!

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Kum

24.06.2019 18:09

Nije da je najbolji,nego najbolji koji se ikada rodio! Gledati Lea je velika privilegija. Zato,ziv i zdrav bio i podario nam jos 3-4 TVOJE sezone. I ne treba ti trofej sa reprezentacijom da bi ti na kraju fudbalski Bogovi predali krunu kao najboljem ikada.

ODGOVORITE