Клоп је одлучио шта ће са Грујићем!

Три понуде су на столу! Српски везиста би могао да заигра и у Лиги шампиона. . .

Фудбал 25.06.2019 | 09:35
Клоп је одлучио шта ће са Грујићем!
Острвски медији су претходних дана писали да је Јирген Клоп и дефинитивно донео одлуку о будућности Марка Грујића.

Српски везиста неће бити враћен у Ливерпул, али неће бити ни продат. После одличне сезоне на позајмици у Херти, Грујић је убедио Клопа да има потенцијал за Ливерпул. Али не одмах. Немац сматра да клуб не треба да прода Грујића већ да га опет пошаље на позајмицу како би још напредовао. Клоп у перспективи види Србина као члана првог тима ако настави овако да се развија. Зато је одбачена опција продаје иако је било заинтересованих купаца.

Шта сада?

Ливерпул и Грујић имају три озбиљне опције: Ајнтрахт, Вердер и Аталанту. Не треба отписати ни Херту, мада берлински клуб не може финансијски да парира поментуима.

Ајнтрахт је озбиљно заинтересован, али би радије да купи Грујића него да га позајми. Како та опција није прихватљива у Ливерпулу, разговараће се о позајмици. Ајнтрахт је означио довођење централног везног као приоритет у овом прелазном року јер је та позиција била рак рана тима у прошлој сезони. Грујић је у Херти показао да је идеалан профил појачања, Ајнтрахт има сјајна искуства са српским фудбалерима, а Грујићев агент Фали Рамадани добре односе са клубом из Франкфурта.

Међутим, Јирген Клоп би радије да види Грујића код свог пријатеља Флоријана Кофелта у Вердеру. Клопима јако добар однос са младим стручњаком клуба из Бремена и тамо би се Грујић развијао баш по Клоповом програму.

Али, ту је и Аталанта као можда и најатрактивнија дестинација, гледајући кроз строго спортски изазов. Клуб из Бергама је обезбедио пласман у Лигу шампиона, игра сјајан фудбал, а тренер Гаспериниизвлачи максимум из младих играча. Иначе, Аталанта је желела Грујића и док је играо у Црвеној звезди, пре трансфера у Ливерпул.

У наредним данима нас очекује расплет око будућности српског везисте.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар