Klop je odlučio šta će sa Grujićem!

Tri ponude su na stolu! Srpski vezista bi mogao da zaigra i u Ligi šampiona. . .

Fudbal 25.06.2019 | 09:35
Klop je odlučio šta će sa Grujićem!
Ostrvski mediji su prethodnih dana pisali da je Jirgen Klop i definitivno doneo odluku o budućnosti Marka Grujića.

Srpski vezista neće biti vraćen u Liverpul, ali neće biti ni prodat. Posle odlične sezone na pozajmici u Herti, Grujić je ubedio Klopa da ima potencijal za Liverpul. Ali ne odmah. Nemac smatra da klub ne treba da proda Grujića već da ga opet pošalje na pozajmicu kako bi još napredovao. Klop u perspektivi vidi Srbina kao člana prvog tima ako nastavi ovako da se razvija. Zato je odbačena opcija prodaje iako je bilo zainteresovanih kupaca.

Šta sada?

Liverpul i Grujić imaju tri ozbiljne opcije: Ajntraht, Verder i Atalantu. Ne treba otpisati ni Hertu, mada berlinski klub ne može finansijski da parira pomentuima.

Ajntraht je ozbiljno zainteresovan, ali bi radije da kupi Grujića nego da ga pozajmi. Kako ta opcija nije prihvatljiva u Liverpulu, razgovaraće se o pozajmici. Ajntraht je označio dovođenje centralnog veznog kao prioritet u ovom prelaznom roku jer je ta pozicija bila rak rana tima u prošloj sezoni. Grujić je u Herti pokazao da je idealan profil pojačanja, Ajntraht ima sjajna iskustva sa srpskim fudbalerima, a Grujićev agent Fali Ramadani dobre odnose sa klubom iz Frankfurta.

Međutim, Jirgen Klop bi radije da vidi Grujića kod svog prijatelja Florijana Kofelta u Verderu. Klopima jako dobar odnos sa mladim stručnjakom kluba iz Bremena i tamo bi se Grujić razvijao baš po Klopovom programu.

Ali, tu je i Atalanta kao možda i najatraktivnija destinacija, gledajući kroz strogo sportski izazov. Klub iz Bergama je obezbedio plasman u Ligu šampiona, igra sjajan fudbal, a trener Gasperiniizvlači maksimum iz mladih igrača. Inače, Atalanta je želela Grujića i dok je igrao u Crvenoj zvezdi, pre transfera u Liverpul.

U narednim danima nas očekuje rasplet oko budućnosti srpskog veziste.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar