ЕП до 21: Превише сте били сигурни у себе!

Српски репрезентативци силно разочарани после Европског првенства. . .

Фудбал 24.06.2019 | 21:53
ЕП до 21: Превише сте били сигурни у себе!
Кренуло је још прошлог лета. Одмах после Мундијала у Русији почеле су да стижу изјаве новопечених А репрезентативаца како желе да одиграју и то Европско првенство У21, јер сматрају да могу да узму и златну медаљу. Заиста су веровали. На крају, да нису не би ни жртвовали две недеље свог живота. Само што је резултат тога сасвим супротан од онога што су очекивали.

Српски репрезентативци Трст напуштају разочарани. Са нулом на бодовном конту. И гол разликом 1:10. Није требало овако да буде. А шта се заправо десило?

“Прво да кажем, не кривим никог, кривим прво себе, али сви заједно смо јако лоше одиграли. Имали смо велика очекивања пред овај турнир, јер знамо колико смо квалитетни. И можда смо потценили неке противнике. То нам се и вратило“, у главу удара Лазар Ранђеловић,  без длаке на језику.

Образлаже без питања.

“Ми смо на терену, ми играмо. Не може нико са стране да утиче на нас. Стварно се извињавам целој Србији, навијачима који су нас бодрили овде. Веома лош турнир за нас. Искрено сам разочаран. Баш сам био сигуран да ћемо проћи до полуфинала. Ушли смо лагано против Аустрије. Против Немачке примили шест. У дуел са Данцима ушли добро, али немамо ни среће на овом турниру. Не знам, стварно, шта нам се десило. Можда због превелике жеље? Можда смо били превише сигурни у себе? Мислили смо да можемо да освојимо овај турнир“, каже крилни фудбалер Олимпијакос.

Урош Рачић није још стигао да у глави разбере шта се то догодило Орлићима у Трсту. Да ли је баш до тога што смо мислили да смо превише добри?

“Не могу да причам о томе како су други играчи размишљали, говорим за мене: сигурно нисмо ушли у турнир са тим лако ћемо. Данас све екипе играју фудбал, а ово је 12 најбољих у Европе. Нисмо се опустили, нисмо сигурно“, као да сам себе убеђује Рачић.

А шта се онда десило?

“Много смо примили јефтиних голова. Нисмо имали ни среће. Против Аустрије смо на 0:1 имали чист промашај Радоњића, пречку Јовића. Да је та лопта ушла све би било другачије. Против Немаца смо играло на неки притисак да морамо да добијмо, јурили, јурили и примили сигурно три или четири гола на контре... Сви смо разочарани и користим ову прилику да се извиним целој земљи. Против Немаца смо се осрамотили. Ипак је шест голова превише. Али и даље не знам где је настао проблем, стварно не знам“.

Ипак, открива нам Рачич и ово...

“Много смо више очекивали. Моје неко мишљење је било да ћемо сигурно проћи групе. Сви играмо у великим клубовима, имамо квалитет, јако смо радили...“

Биће ипак да смо просто преценили себе?

Извор: моззартспорт

ФОТО: УЕФА

Коментари / 0

Оставите коментар