Сити још једном побиједио!

Хари Мегвајер обара светски рекорд! Енглески репрезентативац договорио услове сарадње са Грађанима.

Фудбал 24.06.2019 | 15:33
Сити још једном побиједио!
Опет је Манчестер јунајтед извисио за потпис Харија Мегвајера. Цело прошло лето кукао је Жозе Мурињо као рањеник, тражио да му се доведе штопер Лестера и није успео да убеди извршног директора Еда Вудводрда, помињао се 26-годишњи дефанзивац и зимус као идеја на Олд Трафорду, означио га је поново, овог лета Оле Гунар Солскјер једном од примарних мета, међутим, да све у табору Црвених ђавола заболи више постарао се – Манчестер Сити.

Мегвајер би колико ове седмице требало да постане прво летње појачање Грађана, пошто су се стекли сви услови да се тај посао озваничи.

Ако је веровати острвским медијима, Пеп Гвардиола је пристао да Лестеру плати обештећење од 90.000.000 евра и тако „ослободи“ Мегвајера, иако је овај септембра прошле године потписао нови петогодишњи уговор са клубом са Кинг пауер стадиона. Буде ли све према најавама, Хари Мегвајер ће срушити светски рекорд кад је у питању висина обештећења за неког штопера и на друго место потиснуће Вирџила ван Дајка, пошто је Ливерпул платио Холанђанина Саутемптону 84.600.000 евра пре годину и по дана.

Но, понуда је таква да се на одбија. Чак се и сам Мегвајер поверио пријатељима и породици да су услови које му нуди освајач трипле круне из минуле сезоне такви да не може да им каже „не“. И како би, кад ће према првим проценама да добије седмичну плату од 280.000 фунти, што је по данашњем курсу 16.300.000 евра по години.

План је да се првотимац Лестера што пре пресели на Етихад, где ће заменити доскорашњег капитена Венсана Компанија, који се вратио у Андерлехт да буде играч/тренер. Гвардиола ће у том случају од штопера на располагању имати Џона Стоунса, Николаса Отамандеија, Ејмерика Лапорта, Елаквијума Мангалу и Харија Мегвајера.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар