Siti još jednom pobijedio!

Hari Megvajer obara svetski rekord! Engleski reprezentativac dogovorio uslove saradnje sa Građanima.

Fudbal 24.06.2019 | 15:33
Siti još jednom pobijedio!
Opet je Mančester junajted izvisio za potpis Harija Megvajera. Celo prošlo leto kukao je Žoze Murinjo kao ranjenik, tražio da mu se dovede štoper Lestera i nije uspeo da ubedi izvršnog direktora Eda Vudvodrda, pominjao se 26-godišnji defanzivac i zimus kao ideja na Old Trafordu, označio ga je ponovo, ovog leta Ole Gunar Solskjer jednom od primarnih meta, međutim, da sve u taboru Crvenih đavola zaboli više postarao se – Mančester Siti.

Megvajer bi koliko ove sedmice trebalo da postane prvo letnje pojačanje Građana, pošto su se stekli svi uslovi da se taj posao ozvaniči.

Ako je verovati ostrvskim medijima, Pep Gvardiola je pristao da Lesteru plati obeštećenje od 90.000.000 evra i tako „oslobodi“ Megvajera, iako je ovaj septembra prošle godine potpisao novi petogodišnji ugovor sa klubom sa King pauer stadiona. Bude li sve prema najavama, Hari Megvajer će srušiti svetski rekord kad je u pitanju visina obeštećenja za nekog štopera i na drugo mesto potisnuće Virdžila van Dajka, pošto je Liverpul platio Holanđanina Sautemptonu 84.600.000 evra pre godinu i po dana.

No, ponuda je takva da se na odbija. Čak se i sam Megvajer poverio prijateljima i porodici da su uslovi koje mu nudi osvajač triple krune iz minule sezone takvi da ne može da im kaže „ne“. I kako bi, kad će prema prvim procenama da dobije sedmičnu platu od 280.000 funti, što je po današnjem kursu 16.300.000 evra po godini.

Plan je da se prvotimac Lestera što pre preseli na Etihad, gde će zameniti doskorašnjeg kapitena Vensana Kompanija, koji se vratio u Anderleht da bude igrač/trener. Gvardiola će u tom slučaju od štopera na raspolaganju imati Džona Stounsa, Nikolasa Otamandeija, Ejmerika Laporta, Elakvijuma Mangalu i Harija Megvajera.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar