Мајорка у Примери послије шест година!

Примера се ВРАЋА на Мајорку! Направили су невјероватан преокрет фудбалери Мајорке и извели другу успјешну промоцију у двије године. Трећа, друга, па прва лига! Горе Балеари, радује се и Рафа Надал! Сјајне сцене нам долазе из Шпаније. . .

Фудбал 24.06.2019 | 13:39
Мајорка у Примери послије шест година!
Од наредне сезоне најбољи шпански фудбал поново на Балеарима!

Фудбалери Мајорке морали су да "преживе" огромну драму у финалу баража за пласман у Ла Лигу против још чувенијег Депортива, који се на њихов стадион вратио после угодних 2:0 остварених у Ла Коруњу прије три дана...

Ипак, Мајорка је славила 3:0 (1:0) головима Будимира, Севиље и Пратса, чак у 82. минуту за "пролаз", чиме је отпочело славље на стадиону који смо запаматили под именом "Иберостар".

Хиљаде навијача утрчало је на терен како би са својим миљеницима прославили невјероватно дуг пут ка повратку у Примеру, након 42 утакмице у Сегунди, завршили као петопласирани на табели, а потом још четири узбудљва меча у плеј-офу за "горе".

Избацили су Албасете, па Депортиво...

РЦД Мајорка је у Примери посљедњи пут учествовала још у сезони 2012/13 када су испали у нижи ранг, четири године једва опстајали у Сегунди, а онда испали и у трећи ранг такмичења у сезони 2016/17. Ипак, за двије сезоне су успјели да се врате у Примеру!

Мајорку са клупе предводи Виктор Морено, а подсетимо да је дио екипе био и Никола Стојиљковић кога је Брага позајмила у јануару, али је у Сегунди одиграо само 79 минута.

Осим њих у Примеру су ушле Осасуна и Гранада, као двије првопласиране екипе.



Успели су! Фудбалери Мајорке надокнадили су у реваншу баража предност Депортива из Ла Коруње од 0:2 из првог меча и убедљивим тријумфом прд својом публиком од 3:0 вратили се у шпанску елиту после шест година.

Шест дугих сезона у којима су испали чак и у трећу лигу 2017. године, отишло је у заборав. Одједном. Балераска острва вечерас горе од радости, а слави и један од најбољих тенисера у историји Рафаел Надал који је свим срцем подржавао са трибина Сан Моћа играче у црвеним дресовима и давао им прелеп штимунг заједно са још 20.000 душа.

Згромила је Мајорка госте из Ла Коруње, а сензционалан и убедљив тријумф екипе тренера Висентеа Морена наговестио је Хрват Анте Будимир лепим голом у 21. минуту. Био је то погодак који је улио самопоуздање домаћем тиму, а ношени сјајном подршком навијача играчи Мајорке у наставку су дотукли грогираног ривала.

Два прелепа гола за победу дали су ветеран Салва Севиља (35) из слободњака у 62. и нападач Абдон Пратс који је изазвао праву екстазу десетак минута пре краја прецизним ударцем левицом.

Очајни Депортиво није имао ни промил шансе да се врати у утакмицу, а последњи звиждук главног арбитра био је и знак за стампедо навијача Мајорке који су утрчали на терен да поделе радост са својим играчима.

С пуним правом, јер од јесени ће, као и у славно време Етоа, Лукеа, Аранга, Ибагазе и осталих мајстора, Мајорка дочекати Реал, Барселону и остале великане на свом терену и пробати да им запржи чорбу. Заслужено.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар