Majorka u Primeri poslije šest godina!

Primera se VRAĆA na Majorku! Napravili su nevjerovatan preokret fudbaleri Majorke i izveli drugu uspješnu promociju u dvije godine. Treća, druga, pa prva liga! Gore Baleari, raduje se i Rafa Nadal! Sjajne scene nam dolaze iz Španije. . .

Fudbal 24.06.2019 | 13:39
Majorka u Primeri poslije šest godina!
Od naredne sezone najbolji španski fudbal ponovo na Balearima!

Fudbaleri Majorke morali su da "prežive" ogromnu dramu u finalu baraža za plasman u La Ligu protiv još čuvenijeg Deportiva, koji se na njihov stadion vratio posle ugodnih 2:0 ostvarenih u La Korunju prije tri dana...

Ipak, Majorka je slavila 3:0 (1:0) golovima Budimira, Sevilje i Pratsa, čak u 82. minutu za "prolaz", čime je otpočelo slavlje na stadionu koji smo zapamatili pod imenom "Iberostar".

Hiljade navijača utrčalo je na teren kako bi sa svojim miljenicima proslavili nevjerovatno dug put ka povratku u Primeru, nakon 42 utakmice u Segundi, završili kao petoplasirani na tabeli, a potom još četiri uzbudljva meča u plej-ofu za "gore".

Izbacili su Albasete, pa Deportivo...

RCD Majorka je u Primeri posljednji put učestvovala još u sezoni 2012/13 kada su ispali u niži rang, četiri godine jedva opstajali u Segundi, a onda ispali i u treći rang takmičenja u sezoni 2016/17. Ipak, za dvije sezone su uspjeli da se vrate u Primeru!

Majorku sa klupe predvodi Viktor Moreno, a podsetimo da je dio ekipe bio i Nikola Stojiljković koga je Braga pozajmila u januaru, ali je u Segundi odigrao samo 79 minuta.

Osim njih u Primeru su ušle Osasuna i Granada, kao dvije prvoplasirane ekipe.



Uspeli su! Fudbaleri Majorke nadoknadili su u revanšu baraža prednost Deportiva iz La Korunje od 0:2 iz prvog meča i ubedljivim trijumfom prd svojom publikom od 3:0 vratili se u špansku elitu posle šest godina.

Šest dugih sezona u kojima su ispali čak i u treću ligu 2017. godine, otišlo je u zaborav. Odjednom. Baleraska ostrva večeras gore od radosti, a slavi i jedan od najboljih tenisera u istoriji Rafael Nadal koji je svim srcem podržavao sa tribina San Moća igrače u crvenim dresovima i davao im prelep štimung zajedno sa još 20.000 duša.

Zgromila je Majorka goste iz La Korunje, a senzcionalan i ubedljiv trijumf ekipe trenera Visentea Morena nagovestio je Hrvat Ante Budimir lepim golom u 21. minutu. Bio je to pogodak koji je ulio samopouzdanje domaćem timu, a nošeni sjajnom podrškom navijača igrači Majorke u nastavku su dotukli grogiranog rivala.

Dva prelepa gola za pobedu dali su veteran Salva Sevilja (35) iz slobodnjaka u 62. i napadač Abdon Prats koji je izazvao pravu ekstazu desetak minuta pre kraja preciznim udarcem levicom.

Očajni Deportivo nije imao ni promil šanse da se vrati u utakmicu, a poslednji zvižduk glavnog arbitra bio je i znak za stampedo navijača Majorke koji su utrčali na teren da podele radost sa svojim igračima.

S punim pravom, jer od jeseni će, kao i u slavno vreme Etoa, Lukea, Aranga, Ibagaze i ostalih majstora, Majorka dočekati Real, Barselonu i ostale velikane na svom terenu i probati da im zaprži čorbu. Zasluženo.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar