Бајерн је отворио карте, сад је све на Санеу!

Играч мора да пресече.

Фудбал 24.06.2019 | 14:17
Бајерн је отворио карте, сад је све на Санеу!
Бајерн је имао амбиције да Лероја Санеа учини најскупљим играчем у историји немачког фудбала и да активира трансфер бомбу године у немачком фудбалу, али све су мање шансе да ће се то десити.

Баварци су пројектовали Санеа као замену за Франка Риберија и будућу звезду тима. На руку им је ишло што је Сане у другом делу сезоне изгубио поверење Пепа Гвардиоле и неке битке утакмице је почињао са клупе, а у некима чак није ни улазио. Спскулисало се да Пеп није задовољан како се Немац односио према неким тактичким задацима, а пре свега играњем пресинга и дефанзивним обавезама. Тада је деловало да је Бајерн добио идеалну шансу да нападне Санеа.

Међутим, ствари се даље нису одвијале баш како је Бајерн замислио.

„Биће онако како играч жели да буде. Ако он заиста жели, могуће је да дође до трансфера“, рекао је вечерас председник баварског гиганта Ули Хенес.

Дакле, Немци су очекивали да ће Сане изразити незадовољство и затражити трансфер из клуба. Надали су се да ће Сане извршити притисак на клуб и да ће Сити онда морати да преговара о продаји. Али, то се није десило...

Сане се још размишља шта да ради. Свестан је предности и мана потенцијалне селидбе у Минхен. У Немачкој би под огромним притиском јавнпости као прва звезда тамошњег фудбала. Неки делови његовог екстравагантног приватног живота се не би толерисали у клубу какав је Бајерн.

Такође, следећег лета би могао да узме веће паре. Сане има уговор са Ситијем до  2021. године. То значи да ће следећег лета Сити морати да га прода гдину дана пре истека уговора како би инаксирао новац за обештећење. Наравно, под условом да га не продучи до тада.

Тренутно зарађује нешто више од 9.000.000 евра по сезони, а у ситуацији када би Сити морао да га прода, заинтересовани купац би могао да смањи обештећење и да му понуди више новца за плату.  Тренутно је Бајерн спреман да му понуди око 13.000.000 евра годишње, а следећег лета би можда могао да извуче и више новца.

Међутим, све је то мач са две оштрице. Ако остане у немилости Гвардиоле, Санеова вредност би могла да падне и да не добије понуду ка овог лета. Бајерн је спреман да сада плати максимално 90.000.000 евра за њега, а Сити би тражио макар 120.000.000.

Бајерн је свој карте отворио, сада је све на Санеу.

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар