Bajern je otvorio karte, sad je sve na Saneu!

Igrač mora da preseče.

Fudbal 24.06.2019 | 14:17
Bajern je otvorio karte, sad je sve na Saneu!
Bajern je imao ambicije da Leroja Sanea učini najskupljim igračem u istoriji nemačkog fudbala i da aktivira transfer bombu godine u nemačkom fudbalu, ali sve su manje šanse da će se to desiti.

Bavarci su projektovali Sanea kao zamenu za Franka Riberija i buduću zvezdu tima. Na ruku im je išlo što je Sane u drugom delu sezone izgubio poverenje Pepa Gvardiole i neke bitke utakmice je počinjao sa klupe, a u nekima čak nije ni ulazio. Spskulisalo se da Pep nije zadovoljan kako se Nemac odnosio prema nekim taktičkim zadacima, a pre svega igranjem presinga i defanzivnim obavezama. Tada je delovalo da je Bajern dobio idealnu šansu da napadne Sanea.

Međutim, stvari se dalje nisu odvijale baš kako je Bajern zamislio.

„Biće onako kako igrač želi da bude. Ako on zaista želi, moguće je da dođe do transfera“, rekao je večeras predsednik bavarskog giganta Uli Henes.

Dakle, Nemci su očekivali da će Sane izraziti nezadovoljstvo i zatražiti transfer iz kluba. Nadali su se da će Sane izvršiti pritisak na klub i da će Siti onda morati da pregovara o prodaji. Ali, to se nije desilo...

Sane se još razmišlja šta da radi. Svestan je prednosti i mana potencijalne selidbe u Minhen. U Nemačkoj bi pod ogromnim pritiskom javnposti kao prva zvezda tamošnjeg fudbala. Neki delovi njegovog ekstravagantnog privatnog života se ne bi tolerisali u klubu kakav je Bajern.

Takođe, sledećeg leta bi mogao da uzme veće pare. Sane ima ugovor sa Sitijem do  2021. godine. To znači da će sledećeg leta Siti morati da ga proda gdinu dana pre isteka ugovora kako bi inaksirao novac za obeštećenje. Naravno, pod uslovom da ga ne produči do tada.

Trenutno zarađuje nešto više od 9.000.000 evra po sezoni, a u situaciji kada bi Siti morao da ga proda, zainteresovani kupac bi mogao da smanji obeštećenje i da mu ponudi više novca za platu.  Trenutno je Bajern spreman da mu ponudi oko 13.000.000 evra godišnje, a sledećeg leta bi možda mogao da izvuče i više novca.

Međutim, sve je to mač sa dve oštrice. Ako ostane u nemilosti Gvardiole, Saneova vrednost bi mogla da padne i da ne dobije ponudu ka ovog leta. Bajern je spreman da sada plati maksimalno 90.000.000 evra za njega, a Siti bi tražio makar 120.000.000.

Bajern je svoj karte otvorio, sada je sve na Saneu.

Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar