КАН: Сенегал дјелује баш озбиљно!

Балде и Диата сломили слабашну Танзанију! Одлично издање и потвда квалитета селекције Алијуа Сисеа - 2:0.

Фудбал 24.06.2019 | 12:42
КАН: Сенегал дјелује баш озбиљно!
Сенегал игра озбиљан фудбал и дефинитивно може далеко да догура на Купу афричких нација. Селекција Алијуа Сисеа без проблема је изашла на крај са слабашном Танзанијом, која је оборена на плећа головима Кеите Балдеа и Крепина Дијате - 2:0 (1:0).

Селекција Емануелеа Амуникеа није могла да се избори са квалитетнијим противником, током читавог тока утакмице је била у потпуности у подређеном положају, што је резултирало апсолутно реалним поразом.

Сенегал је одлично кренуо, Мбаје Нијанг је пропустио две шансе на самом старту меча, а када је деловало да би Танзанија могла да уведе меч у мирнији ток Кеита Балде је постигао водећи гол. Нападач Интера се одлично снашао после додавања Идрисе Геја и прецизним ударценм са Манулу.

Слично је било и у другом полувремену, када су прилике пропуштали Кујате и Нијанг, а онда је стрелу одапео Дијате и снажним ударцем са ивице казненог простора поставио коначан резултат меча.

Славље Сисеове селекције могло је да буде и убедљивије да је Исмаила Сар искористио одличну прилику у 85. минуту мече.

Алжир је одмах кренуо снажно на турниру и без већих проблема преслишао Кенију (2:0). Селекција Ђамела Белмадија повела је голом искусног нападача Багдада Бунеџаха из једанаестерца у 34. минуту, док је коначан резултат утакмице поставио Ријад Марез два минута пре краја првог полувремена. Кенија је била потпуно немоћна током читавог меча, па се сигурно славље Алжираца ниједог тренутка није доводило у питање.

КУП АФРИЧКИХ НАЦИЈА - 1. КОЛО

Петак

Египат - Зимбабве 1:0 (1:0)
/Трезеге 41/

Субота

ДР Конго - Уганда 0:2 (0:1)
/Каду 14, Окви 48/

Нигерија - Бурунди  1:0 (0:0)
/Игало 77/

Гвинеја - Мадагаскар 2:2 (1:0)
/Каба 34, Камано 66пен - Анисет 49, Андрија 55/

Недеља

Мароко - Намибија 1:0 (0:0)
/Кеимуине 89аг/

Сенегал - Танзанија 2:0 (1:0)
/Балде 28, Дијата 64/

Алжир - Кенија 2:0 (2:0)
/Бунеџах 34, Марез 43/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар