KAN: Senegal djeluje baš ozbiljno!

Balde i Diata slomili slabašnu Tanzaniju! Odlično izdanje i potvda kvaliteta selekcije Alijua Sisea - 2:0.

Fudbal 24.06.2019 | 12:42
KAN: Senegal djeluje baš ozbiljno!
Senegal igra ozbiljan fudbal i definitivno može daleko da dogura na Kupu afričkih nacija. Selekcija Alijua Sisea bez problema je izašla na kraj sa slabašnom Tanzanijom, koja je oborena na pleća golovima Keite Baldea i Krepina Dijate - 2:0 (1:0).

Selekcija Emanuelea Amunikea nije mogla da se izbori sa kvalitetnijim protivnikom, tokom čitavog toka utakmice je bila u potpunosti u podređenom položaju, što je rezultiralo apsolutno realnim porazom.

Senegal je odlično krenuo, Mbaje Nijang je propustio dve šanse na samom startu meča, a kada je delovalo da bi Tanzanija mogla da uvede meč u mirniji tok Keita Balde je postigao vodeći gol. Napadač Intera se odlično snašao posle dodavanja Idrise Geja i preciznim udarcenm sa Manulu.

Slično je bilo i u drugom poluvremenu, kada su prilike propuštali Kujate i Nijang, a onda je strelu odapeo Dijate i snažnim udarcem sa ivice kaznenog prostora postavio konačan rezultat meča.

Slavlje Siseove selekcije moglo je da bude i ubedljivije da je Ismaila Sar iskoristio odličnu priliku u 85. minutu meče.

Alžir je odmah krenuo snažno na turniru i bez većih problema preslišao Keniju (2:0). Selekcija Đamela Belmadija povela je golom iskusnog napadača Bagdada Bunedžaha iz jedanaesterca u 34. minutu, dok je konačan rezultat utakmice postavio Rijad Marez dva minuta pre kraja prvog poluvremena. Kenija je bila potpuno nemoćna tokom čitavog meča, pa se sigurno slavlje Alžiraca nijedog trenutka nije dovodilo u pitanje.

KUP AFRIČKIH NACIJA - 1. KOLO

Petak

Egipat - Zimbabve 1:0 (1:0)
/Trezege 41/

Subota

DR Kongo - Uganda 0:2 (0:1)
/Kadu 14, Okvi 48/

Nigerija - Burundi  1:0 (0:0)
/Igalo 77/

Gvineja - Madagaskar 2:2 (1:0)
/Kaba 34, Kamano 66pen - Aniset 49, Andrija 55/

Nedelja

Maroko - Namibija 1:0 (0:0)
/Keimuine 89ag/

Senegal - Tanzanija 2:0 (1:0)
/Balde 28, Dijata 64/

Alžir - Kenija 2:0 (2:0)
/Bunedžah 34, Marez 43/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar