''Што више улажемо, више незадовољни''

"Што више новца влада улаже у плате, инвестиције или науку и истраживање, то је више људи незадовољно", изјавио је премијер Андреј Бабиш (АНО) у понедјељак, коментаришући тако јучерашње протесте у Прагу.

Свијет 24.06.2019 | 11:58
''Што више улажемо, више незадовољни''
Бабиш је протесте коментарисао на крају свог говора на Конференцији економских дипломата у палати Чернин у Прагу, те је изразио увјерење да Чешка није никада није тако добро стајала као што је сада.

"Чини ми се, да што више новца трошимо, то је више људи незадовољно. Чудна је то ситуација, међутим, мислим да сте сви интелигентни, читате новине, а ако имате било какве сумње или желите поставити питање, слободно ми напишите емаил или пошаљите поруку, савјетоваћу вам како комуницирати ", рекао је Бабиш у коментару недјељних демонстрација, који захтијевају независно правосуђе и бољу владу.

"Апсолутно се не слажем са демонстрантима који тврде да бих ја лично или наша влада ометала независност правосуђа. Никада нисмо интервенисали и нећемо интервенисати. Предсједник Уставног суда Павел Рyцхетскy изјавио је да независност правосуђа није угрожена. Сјајно је што људи тридесет година након Новембра ( мисли се на протесте новембра 1989. године - тзв. баршунаста револуција)  могу слободно показати и изразити своје мишљење" рекао је Бабиш у својој провој рекацији на највеће протесте у тој земљи.

Више од 283.000 људи окупило се у Прагу на Летној у термину од 17:30 до 19:00  на темељу анонимних података о локализацији из мреже мобилног оператера Т-Мобилеа.

Према наводима организатора, око 250.000 људи дошло је на демонстрације на самом почетку , а према полиција је процијенила њихов број на око 200.000, преноси Чешка телевизија.

Нови протести заказани су за новембар.

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Не улазу свој новац

24.06.2019 19:01

Напротив, краду пола градјанског будјета,ма треба да се улазе апсолутно све! Која и ција вага је у питању, да ли хоце, колико хоце или неце! Сви градјани пуне будјет, свима њима и да се и враца, кроз уредјени систем. Неце моци другације, па ни код нас!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рум плоцица

25.06.2019 09:37

Као да слусам Додика. Само сто у Цеској јос има људи.

ОДГОВОРИТЕ