СА: Туристи на мети џепароша

Туристичка сезона у главном граду БиХ је почела, а велики број туриста су мамац за џепароше који свакодневно појединачно, али и у групама, ординирају централним улицама града.

Босна и Херцеговина 23.06.2019 | 21:50
СА: Туристи на мети џепароша
Како Клиx сазнаје домаћи, али и бројни страни лиценцирани водичи из земаља региона, затим Кине, Турске и других држава свијета константно сарајевској полицији пријављују случајеве џепарање и подносе извјештаје са туристима.

Џепароши се појављују у групама, а полиција према ријечима саговорника не предузима адекватне мјере и радње како би се ова појава сузбила. Џепароши, махом женске особе, свакодневно вребају стране туристе у намјери да их опљачкају. У случају хапшења они врло брзо се поново појављују на улицама у акцији.

Није неуобичајено да се бројни туристи двоуме у вези са доласком у Сарајево због неугодних искустава њихових пријатеља управо због наведеног проблема.

Прошлог мјесеца је у улици Сарачи на Башчаршији постављен знак који туристе упозорава на лопове и џепароше, али то не спречава пљачкаше.

Сарајевска полиција је натписима дала “упутства туристима” упозоравајући на велики број џепароша на улицама Сарајева.

– У возилима не остављајте вриједне предмете на видном мјесту”, “обратите пажњу на особе које траже милостињу, јер су често извршиоци кривичних дјела” и “џепароши краду на улицама, у трговима и у јавном пријевозу – неке су од порука МУП КС.

Да ли ће МУП КС у сарадњи са Туристичком заједницом КС и лиценцираним туристичким водичима предузети конкретне акције како би се џепарење свело на минимум или у потпуности искоријенило свакако да би морало бити на листи приоритета у времену када се Сарајево у многим пољима бори постати репрезентативна туристичка дестинација током цијеле године.

Клиx

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Милос

23.06.2019 19:56

Зар није тамо мед и млијеко, постење и демократија? Само је у РС све најгоре...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.06.2019 06:16

Пара це бити ал они сто одлазе са оним крватама око врата е то је Демократија...

Name

сарајлија

24.06.2019 08:56

Долазе просјаци и лопови из РС,из Лукавице и са Пала.Својим очима гледао.

Name

Милко

24.06.2019 04:34

код нас у РС нема туриста па нема ни криминала. Ко залута, доцекају га сесторица у плавом и малко избубају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бакица

24.06.2019 05:15

туристи треба да доду празних дзепова као и Бруно он није понио ни лицна документа (старо дубре .)З.ивјела полиција РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ме

25.06.2019 09:36

Био сам тамо у Сарајеву, прије двије године,. И Никад висе, тај град једноставно “смрди “ од проституције, дроге, лоповлука, итд, итд.. Никад висе ја не долазим у Босну... Босниа ми се толико згадила, кад видим ста се све ради...

ОДГОВОРИТЕ