"Добро ме цитирајте, Хрвати су СПОРТСКИ ривал!"

Душан Мандић, стрелац најлепшег гола у финалу, био пун хвале за публику, али и за ривале у мечу за титулу и пласман на Олимпијске игре.

Остали спортови 24.06.2019 | 11:35
"Добро ме цитирајте, Хрвати су СПОРТСКИ ривал!"
Голчина Душана Мандића у последњој четвртини финала Светске лиге - из окрета, са пет-шест метара - обележила је меч за титулу колико и одлучујући хитац Филипа Филиповића.

После дуела и велике победе, српски "бомбардер" је насмејан изашао пред (такође мокре, покисле) новинаре. На констатацију да воли да игра против Хрвата, тражио је да његов одговор буде цитиран од речи до речи.

"Волим финала да играм, а ако неко мисли то што сте рекли - волим да играм против тренутно нашег највећег спортског ривала. Понављам, наш највећи спортски ривал је Хрватска. То је тренутно најбоља репрезентација са којом играмо већ десет година. Немој неко да је моје речи изокренуо, ово је спортски ривалитет и пријатељски".

И навијачи су се понашали спортски и заслужили су велике похвале - не само зато што су остали до краја! Такође, они нису звиждали химни гостију. 

"Тако је, било је спортски од почетка до краја. Хвала људима што су остали до краја да нас бодре. Било нам је пуно срце. Навијали су лавовски и били су нам играч више".

Капитен Филиповић је био упитан за гол одлуке.

"Када ти 5.000 људи виче "Фићо, Фићо", рука је постала све лакша и лакша. Можда ни ја сам нисам веровао у себе, колико су они", рекао је он.

Филиповић је казао да екипи амбиција никада неће изостати, али да на Светско првенство иде растерећено, с обзиром на то да је изборен пласман на Олимпијске игре у Токију.

"Пресрећан сам. Много лакше се дише. На СП идемо растерећени, као и пред Казањ 2015. године", рекао је он.

Његов саиграч Андрија Прлаиновић такође је истакао подршку навијача у тешким условима, као и да је Србија у финишу меча имала више среће.

"Почели смо лоше, али успели да се вратимо у утакмицу у другој четвртини. До каја је било тешко. Имали смо великог противника, али смо остварили наш циљ, а то је пласман у Токио", рекао је Прлаиновић.

Упитан шта је то покренуло екипу при резултату 1:4, Прлаиновић је казао да Србија увек игра исто, без обзира на резултат.

"Много пута смо у прошлости почињали лоше, али успевали смо да се вратимо. То је резултат велике екипне снаге унутар екипе и односа који постоје. Још једном смо показали величину", рекао је популарни "Прле".

Ватерполисти, браво и једва чекамо Токио!

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар