"Dobro me citirajte, Hrvati su SPORTSKI rival!"

Dušan Mandić, strelac najlepšeg gola u finalu, bio pun hvale za publiku, ali i za rivale u meču za titulu i plasman na Olimpijske igre.

Ostali sportovi 24.06.2019 | 11:35
"Dobro me citirajte, Hrvati su SPORTSKI rival!"
Golčina Dušana Mandića u poslednjoj četvrtini finala Svetske lige - iz okreta, sa pet-šest metara - obeležila je meč za titulu koliko i odlučujući hitac Filipa Filipovića.

Posle duela i velike pobede, srpski "bombarder" je nasmejan izašao pred (takođe mokre, pokisle) novinare. Na konstataciju da voli da igra protiv Hrvata, tražio je da njegov odgovor bude citiran od reči do reči.

"Volim finala da igram, a ako neko misli to što ste rekli - volim da igram protiv trenutno našeg najvećeg sportskog rivala. Ponavljam, naš najveći sportski rival je Hrvatska. To je trenutno najbolja reprezentacija sa kojom igramo već deset godina. Nemoj neko da je moje reči izokrenuo, ovo je sportski rivalitet i prijateljski".

I navijači su se ponašali sportski i zaslužili su velike pohvale - ne samo zato što su ostali do kraja! Takođe, oni nisu zviždali himni gostiju. 

"Tako je, bilo je sportski od početka do kraja. Hvala ljudima što su ostali do kraja da nas bodre. Bilo nam je puno srce. Navijali su lavovski i bili su nam igrač više".

Kapiten Filipović je bio upitan za gol odluke.

"Kada ti 5.000 ljudi viče "Fićo, Fićo", ruka je postala sve lakša i lakša. Možda ni ja sam nisam verovao u sebe, koliko su oni", rekao je on.

Filipović je kazao da ekipi ambicija nikada neće izostati, ali da na Svetsko prvenstvo ide rasterećeno, s obzirom na to da je izboren plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

"Presrećan sam. Mnogo lakše se diše. Na SP idemo rasterećeni, kao i pred Kazanj 2015. godine", rekao je on.

Njegov saigrač Andrija Prlainović takođe je istakao podršku navijača u teškim uslovima, kao i da je Srbija u finišu meča imala više sreće.

"Počeli smo loše, ali uspeli da se vratimo u utakmicu u drugoj četvrtini. Do kaja je bilo teško. Imali smo velikog protivnika, ali smo ostvarili naš cilj, a to je plasman u Tokio", rekao je Prlainović.

Upitan šta je to pokrenulo ekipu pri rezultatu 1:4, Prlainović je kazao da Srbija uvek igra isto, bez obzira na rezultat.

"Mnogo puta smo u prošlosti počinjali loše, ali uspevali smo da se vratimo. To je rezultat velike ekipne snage unutar ekipe i odnosa koji postoje. Još jednom smo pokazali veličinu", rekao je popularni "Prle".

Vaterpolisti, bravo i jedva čekamo Tokio!

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar