Прва жртва Саријеве револуције!

Манџо може да иде из Јувентуса? Хрватски ветеран наводно није у плановима новог тренера Старе даме иако је у априлу продужио уговор.  Јувентус ће продати Манџукића, његову плату већ теже! Сари је Ањелијевима представио визију Јувентуса у којој, наводно, нема хрватског ветерана, међутим клуб је у априлу продужио уговор са њим до 2021. по веома неповољним условима за заинтересоване ривале из Серије А.

Фудбал 24.06.2019 | 09:22
Прва жртва Саријеве револуције!
Уколико Јувентус одлучи да прода ветерана Марија Манџукића, највероватније ће морати да игра против њега наредне сезоне!

Хрват би у летњем прелазном року могао да раздужи опрему у Торину, у који је стигао 2015. из мадридског Атлетика, али не и да напусти Италију. Према писању тамошњих медија, шампион и голгетер имају понуду римског Лација.

Нови тренер "бјанконера", Маурицио Сари, наводно је породици Ањели представио визију новог Јувеа, у којој нема Манџукића. Из овог угла, претпостављамо, "Стара дама" изабрала би неки инострани клуб за партнера у овим преговорима, али могуће је да управо "Манџо" преко агента представи Рим као град у ком жели да настави каријеру.

Пре Јувентуса и Атлетика, Манџукић је наступао за Марсонију из родног Славонског Брода, Загреб, Динамо, Волфсбург и минхенски Бајерн.

Сари је по потписивању уговора са клубом одмах отпутовао у Грчку, где се одмара прва звезда тима, Кристијано Роналдо, а италијански новинари пренели су да је искусни стратег представио Португалцу планове и идеје, као и да је рекао да ће "направити ЦР9 од њега", који ће "дати 40 голова наредне сезоне".

У Лацију би Манџукић делио свлачионицу са саиграчем из репрезентације, Миланом Бадељем, али би препреку приликом реализације овог трансфера могла да представљају његова примања у торинском клубу, а која износе четири милиона евра на годишњем нивоу.

Јувентус је у априлу продужио уговор са 33-годишњаком до 2021, али је уследио изгледа непланиран растанак са Масимилијаном Алегријем и после пет година ангажован нови тренер, освајач Лиге Европе са Челсијем у својој првој професионалној сезони ван Италије.

Италијански медији и социјалне мреже преплављени су важном информацијом: Марио Манџукић биће прва жртва промене тренера у Јувентусу.

Долазак Мауриција Сарија на клупу Старе даме условиће, наводно, и крај торинске епизоде за хрватског ветерана, пошто га италијански стручњак не види као носиоца игре овог тима у следећој сезони. Према плану италијанског стручњака, Кристијано Роналдо ће догодине бити у самом шпицу напада, што значи и крај за 33-годишњег Манџу када је реч о каријери у црно-белом дресу.

Чудан план шампиона Италије, посебно ако имамо у виду да је хрватски нападач у априлу продужио уговор до 2021. године, а како су му загарантована 4.000.000 евра по сезони питање је да ли му се уопште исплати да одлази из Јувентуса. И сама ситуација показује колико су дешавања у фудбалу попнекад непредвидљива.

Понуда има, квалитети Манџукића упркос годинама привлаче поједине клубове из Шпаније, Немачке, Француске и Енглеске, а босански медији наводе да је Лацио потенцијална нова дестинација за некадашњег репрезентатица Коцкастих.

Наводно, Манџукић би се придружио свом земљаку Милану Бадељу на Олимпику мада је дилема да ли би Лацио могао сам да сноси трошкове огромне зараде хрватског нападача. Можда им Јувентус помогне...

Извор: мондо.ба/Моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар